Автор
Woman.bg

Защо Дона Карън защити сексуалния хищник Уайнстийн?

Скандалът с продуцента Харви Уайнстийн се разраства с всеки изминал ден.

Първоначално актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън обвиниха холивудското величие в сексуално посегателство, а на по-късен етап Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Кейт Бекинсйл споделиха, че и те са били тормозени от продуцента.

Ситуацията стана още по-грозна, след като се разбра, че редица от известните личности в кино средите са знаели за случващото се и за отношението на Харви към жените, но са мълчали. Навярно от страх, че ако се опълчат срещу Уайнстийн ще навредят на кариерата си. А може би защото са наясно, че в днешно време професионалното издигане често се постига чрез потъпкване на ценностите и сексът е разменната монета, гарантираща ти успех.



Американската дизайнерка Дона Карън изказа именно подобна теза, че дамите, оплакали се от насилие от страна на Уайнстийн, всъщност не са толкова невинни и не са жертвите в случая, защото съвсем съзнателно са се поставили в подобно положение.

Тя защити обвиненият в сексуален тормоз холивудски продуцент и сподели, че пострадалите може да са си го търсили.

Известната дама направи скандалните изказвания по време на интервю на червения килим.

"Гледат на Уайнстайн като на символ, а не като това, което всъщност е. Познавам съпругата му, те са прекрасни хора. Самият Харви постигна прекрасни неща", заяви дизайнерката тогава.

"Като се замислите за света в наши дни и видите как жените се обличат и какво целят с демонстрацията на подобен вид. Какво търсят? Проблеми", продължи тя.

По-късно обаче Карън разпространи официално обръщение, в което твърди, че думите ѝ са извадени от контекста. Въпреки това в интернет пространството започна инициатива за бойкотиране на модната къща на Дона Карън - DKNY. Актрисата Мия Фароу написа туит: "Никога повече няма да си купя неща от марката Дона Каран!"

А жертвата на Уайнстийн - Роуз Макгауън, заяви в профила си в социалната мрежа: "Дона Каран, вие сте достойна за съжаление. Да помагаш и да насърчаваш подобен човек е морално престъпление. Вие сте една отрепка в шик рокля."