Необходими продукти:
160 г обикновени бисквити
1 ч.л. канела
80 г масло
500 г крема сирене
1/2 ч.ч. пудра захар
4 яйца
3 г шушулка ванилия
1 ч.ч. пюре от тиква
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат с кухненски робот или блендер.
Към тях се добавят канелата и омекналото масло и се омесват с ръце до получаване на маслени трохи.
Трохите се разпределят равномерно по дъното на тава с падащи стени, като се притиска с ръце.
Разбива се крема сиренето, след това се добавя пудрата захар и се разбива отново. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят яйцата и накрая - ванилията.
Към тази смес се добавя пюрето от тиква и се разбърква внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху бисквитения блат.
Пече се в предварително загрята на 150 ºС фурна за 80-90 минути.
След като чийзкейкът се изпече, не се вади веднага от фурната, а се оставя на полуотворена врата и като поизстине, се изважда.
Гарнира се с малко маскарпоне при сервиране.