Необходими продукти:

160 г обикновени бисквити

1 ч.л. канела

80 г масло

500 г крема сирене

1/2 ч.ч. пудра захар

4 яйца

3 г шушулка ванилия

1 ч.ч. пюре от тиква

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат с кухненски робот или блендер.

Към тях се добавят канелата и омекналото масло и се омесват с ръце до получаване на маслени трохи.

Трохите се разпределят равномерно по дъното на тава с падащи стени, като се притиска с ръце.

Разбива се крема сиренето, след това се добавя пудрата захар и се разбива отново. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят яйцата и накрая - ванилията.

Към тази смес се добавя пюрето от тиква и се разбърква внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху бисквитения блат.

Пече се в предварително загрята на 150 ºС фурна за 80-90 минути.

След като чийзкейкът се изпече, не се вади веднага от фурната, а се оставя на полуотворена врата и като поизстине, се изважда.

Гарнира се с малко маскарпоне при сервиране.