Мъжете съвсем не са изключително сложно устроени същества. Но понякога наистина не ги разбираме - сякаш са от Марс, а ние от Венера. Факт е обаче, че лесно можем да се погрижим за настроението на мъжа до себе си и изобщо за общия ни щастлив живот. С други думи: с грижа за любимия си всъщност се грижим и за самите себе си (или ако трябва да го дефинираме като мото: "С алтруизъм към егоизъм").

Храната

Знаете, любовта на мъжа минава през корема. Ако е сит, обикновено е и доволен. Една вкусна вечеря в уютна обстановка може да заличи умората от тежките работни дни. Запомнете кои са любимите му ястия и му ги приготвяйте редовно според конкретните му предпочитания. Повярвайте, това със сигурност ще го направи по-удовлетворен от ежедневието му, а това няма как да не даде отражение върху взаимоотношенията ви.

Леглото

Няма да ви кажем, че мъжете имат нужда да правят по-често секс отколкото ние - всъщност според резултатите от скорошно изследване във Великобритания се оказва, че средностатистическият мъж има нужда да прави поне 3 пъти секс седмично, докато при сексуално активните дами числото варира между 4 и 5. Фрустрацията обаче от липсата на секс е много по-силна при мъжете. Специалистите твърдят, че ако мъжът не прави достатъчно секс, това неминуемо се отразява на настроението му много повече, отколкото това се случва при жената. Нека го кажем така: нека не използваме извинението, че ни боли глава често.

Подаръци

Ние определено обожаваме малките подаръци и изненади - от бижу до парче торта. Но и мъжете също обичат да им се показва, че мислим за тях, а и искаме да им го демонстрираме често. Получавате бонус точки, ако сте запомнили нещо много любимо на мъжа до себе си и му го подарите в правилния момент. Или както беше казал героят на Шон Конъри в "Да откриеш Форестър": "Неочакван подарък в неочакван момент!".

Пътуване

Едно от най-добрите съвместни забавления е именно пътуването до нови и вълнуващи дестинации. А когато е с любим човек, всяко пътуване може да се превърне в романтично преживяване и прекрасни спомени в бъдеще време. А е ясно, че създаването на общи приятни спомени заздравява връзката и ни сближава значително с половинките ни. Много мъже по душа са авантюристи и имат нужда от преживявания, пътувания, запознаване с нови култури, обичаи, места и какво ли още не.

Лично време

Много психотерапевти споделят хипотезата, че успешните връзки са базирани не на прекараното заедно време, а умението да даваме достатъчно пространство и време на човека до себе си. Много мъже твърдят, че нежните им половинки ги "задушават", като изискват прекалено много от вниманието им, и сочат това като досадно, дразнещо и дори отблъскващо. Ето защо е важно да не се сърдим на мъжете до себе си, когато искат да отделят време за свои любими занимания, хобита, срещи с приятели и други. Нека си го спомним следващия път, когато се случи да изревнуваме без сериозна причина любимия си от нещо или някого.

Четете още: Топ 10 на мъжките грешки (според нас)