Автор
Woman.bg

Мерил Стрийп: Преструвах се на умряла, за да се спася

Холивудската звезда Мерил Стрийп шокира света, като призна, че два пъти в периода на актьорската си кариера се е сблъсквала с насилие. Преживяванията й до такава степен са въздействали върху психиката и личността й, че са я променили на „клетъчно ниво“, пише Daily mail.

Тази истина носителката на „Оскар“ разкри по време на реч в Ню Йорк пред присъстващите в 27-ата церемония по връчването на наградите за свобода на словото на Комитета за защита на журналистите.

Акрисата започна изявлението си по въпроса за сексуалното насилитето, като сподели, че си спомня за два сериозни инцидента в своя живот, граничещи с пълния ужас. При единия от тях Мерил била нападната и "се преструвала на умряла, докато ударите не спрат".

При второто нападение тя станала свидетел на посегателство над друг човек. Без да влиза в повече подробности, тя само допълни, че заедно с нея свидетел на инцидента е била и певицата и актрисата Шер.

Стрийп толкова се разгневила при грозната гледка, че „тотално полудяла“ и веднага изгонила нападателя.

Темата за насилието, и по-специално сексуалното, нашумя особено много след разярилия се секс скандал с продуцента Харви Уейнстейн. Припомняме, че холивудския магнат бе обвинен от десетки жени в сексуални посегателства. Сред актрисите бяха и такива имена като Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Ашли Джъд.

Четете още: Кои холивудски актриси прикриваха сексуалния хищник Харви Уайнстийн?