11-годишно момиченце изписа върху тялото си "Красивите момичета не ядат" и сложи край на живота си.

Вестта за смърт на дете винаги причинява силна тъга. Когато обаче разбереш, че малко, невинно същество е взело решението само да напусне този свят, си буквално вцепенен от ужас.

Какво би накарало една толкова чиста душа да реши да се самоубие. Най-честият отговор е депресия, разкриват детски психолози.

Да, колкото и странно да ви звучи, децата също изпадат в депресивни състояния и в повечето случаи те са предизвикани от ниско самочувствие. Причините за него са разнообразни. Но най- често са свързани с тормоз от страна на връстници или са резултат от пагубното влияние на съвременното общество, което ни втълпява, че ако не се вписваме в определени критерии за привлекателност, значи не сме красиви.

Именно усещането, че не може да се впише в разбиранията за красота, хвърля в бездната на депресията и 11-годишната Мили Туми от Великобритания и я подтиква да сложи край на живота си.

Родителите на Мили виждат, че през последните месеци тя е различна. Слънчевата усмивка все по-рядко се появява върху лицето й и доскоро контактното детенце вече все по-често отговаря на всеки въпрос само с да или не. Тя постепенно започва да се изолира и да прекарва по-голяма част от времето заключена в стаята си. Въпреки това майка й и баща й не предполагат колко е сериозен проблемът, докато не разбират от по-голямата си дъщеря, че Мили е сподели в Instagram, че възнамерява да сложи край на живота си.

Тя, нарязва тялото си, изписва върху него "Красивите момичета не ядат" и признава пред приятелите си в социалната мрежа, че е избрала точна дата, на която ще се самоубие. Родителите са втрещени. Те водят момиченцето по различни психолози и психиатри. Момиченцето не страда от психическо заболяване, категорични са лекарите. Детето обаче е диагностицирано с депресия. Следват месеци, през които Мили посещава разнообразни терапевтични курсове. По време на тях тя споделя, че няма желание за живот, защото се чувства грозна. Момиченцето разкрива, че от години мрази начина, по който изглежа.

Родителите обаче не спират да вярват, че има светлина в тунела и дъщеричката им ще успее да излезе от бездната, в която е изпаднала.

На 4 януари, четири месеца след като разкрива в интернет, че иска да умре, Мили наистина слага край на живота си. 11-годишното момиченце се нагълтва с хапчета, които успява да скрие под леглото си, и остава семейството си с разбити сърца.