Автор
Роси Кацарова

Слънце в Козирог - време за равносметка и преразглеждане на приоритетите!

Днес настъпва зимното слънцестоене – най-повратният момент в годината.

Зимното слънцестоене се почита още от древността и е ден от годината, натоварен с дълбока символика. На него се гледа като на кръстопът, време да се простите с миналото и да започнете на чисто. Според прадедите ни това е възможността, която небесните сили ни пращат, за да преборим тъмнината около и в нас. Ако го сторим, душите ни ще поемат по пътя на познанието и любовта.

Днес светлата част от деня ще бъде най-къса, а тъмната най-дълга, като от утре денят ще започне да нараства. Това в комбинация с приближаването на пролетта е тълкувано като идеалното време за поставянето на ново начало във всеки един аспект от живота ни. Днес е удачно да предприемете действия за скъсване със свои вредни навици, отказване от грешен модел на поведение или сбогуване с хора, които вече нямат място в живота ви. Природата ще благоприятства действията в тази насока и ще ви помогне да отворите нова страница в живота си.



Освен казаното дотук днешният ден е от особено значение, защото именно на тази дата Слънцето преминава в Козирог. Според астрологията Слънцето отговаря за личностните нужди и контролира копнежите на човека за изява. Поради това и преминаването му през знака на Козирога, който е един от най-педантичните, амбициозни и отговорни знаци, ще повлияе на начина, по който изразяваме себе си в обществото, и на начина, по който искаме околните да гледат на нас.

През този период ще станем по-амбициозни и организирани. Използвайте това, за да спомогнете професионалното си израстване. Сега е идеалното време за завършване на дълго отлагани работни проекти. Периодът е благоприятен за интелектуално развитие – запишете се на курс или направете стъпки за завършване на висшето си образование. Слънцето в Козирог ще надари в една или друга степен всекиго от нас с характерните за този знак целенасоченост и упоритост. Затова и сега е идеалното време да преразгледате приоритетите си, да структурирате задълженията си и да си поставите цели, които да постигнете. Периодът ще ви помогне с лекота да реализирате плановете си.

Козирогът обаче е и изключително самокритичен, затова се подгответе, че е възможно престоят на планетата в този знак да ви направи по неуверени в собствените възможности. Тази отрицателна енергия се засилва особено в моменти на физическа слабост и изтощение, затова не позволявайте жизнения ви тонус да пада.

Интересна подробност е, че за първи път от близо 350 години Слънцето навлиза в Козирог толкова скоро, след като Сатурн стори същото. Астролозите са категорични, че това ще засили още повече влиянието на зодиакалния знак Козирог върху личностните ни качества и светоусещането ни.