Автор
Woman.bg

Хищникът Харви: Актриса разказа в подробности всичко за изнасилването

Роуз Макгaуън – звездната дама, която се осмели първа открито да обвини продуцента Харви Уайнстийн в сексуално посегателство, издаде мемоари, в които подробно разказва какво е преживяла по време на тормоза и след това.

В книгата актрисата описва в детайли изнасилванията от страна на холивудското величие.

"След изнасилванията се чувствах много мръсна. Това беше огромно унижение, което ми донесе много тъга", споделя Роуз в спомените си, в които използва епитета чудовище по адрес на Уайнстийн.

В книгата си актрисата разказва, че травмиращата случката е от 1997 година и се е разиграла по време на фестивала "Сънданс". В рамките на филмовия форум тя за първи път среща Уайнстийн. Двамата заедно гледат прожекцията на лентата с нейно участие Going All the Way, след което Харви кани младата актриса на закуска, на която да обсъдят професионалното й развитие.

Когато тя пристига в ресторанта, в който трябва да се проведе срещата, разбира от сервитьорите, че Уайнстийн я очаква в хотелската си стая. След като отива там, продуцентът я съблича, притиска я към ръба на джакузито, започва да пипа нея и себе си.

Роуз споделя, че да се върне обратно към преживяното е било много травмиращо за нея, но се е чувствала длъжна да разкаже истината. Тя допълва, че не просто е имала небходимостта да говори за случилото се, а да излезе навън и да крещи с пълно гърло.

"Казват ми – да споделиш преживяното е вид катарзис, не, все още не го чувствам като подобно изживяване, но се надявам един ден да го усетя така", искрена е актрисата.