За неомъжените жени флиртуването е обикновен и естествен начин да предизвикат интереса на противоположния пол към себе си. Въпреки това в нашето общество по някаква причина се счита, че след като си се омъжила веднъж, автоматично трябва да спреш да флиртуваш.

Редно ли е наистина омъжената/обвързаната жена да кокетничи и да се бори за вниманието на мъжете, също толкова колкото и неомъжената?

За някои дами флиртуването е просто необходимост. Без значение дали има сериозна връзка или не. Заигравката с чужд мъж я кара да се чувства привлекателна, харесвана, красива жена – чувство, което е дълбоко вкоренено в психиката и потребностите на всеки човек. Затова и според психолозите в склонността към флиртуване при повечето омъжени дами няма нищо лошо. Тя е важен социален феномен, чиято цел не е да вкараш някого в леглото си, а да се почувстваш социално значим. Тя е напълно необходима и отговаряща на естествените нужди, които всяка жена изпитва, конумикирайки с обкръжаващия я свят.

И макар че най-ревностните поддръжници на морала могат да осъдят флирта като модел на поведение от страна на една омъжена жена, има редица биологични и емоционални фактори, които обясняват необходимостта на жените от флирт:

Неудовлетвореност

Съществува стереотип, че повечето жени, които флиртуват, са нещастни в брака си поради усещането за недостатъчно внимание от страна на съпруга си към тях. Това обаче не е напълно вярно. Повечето жени, които се радват на флирта, са доста щастливи в брака и дори не мислят за промяна на нищо в личния си живот. Те просто не могат да живеят без чувството, че някой е привлечен от тях, а те от него.

Физическо привличане

В действителност, флиртуването е естествен процес и продължение на биологическите процеси, активирали се в мозъка на влюбения. Когато изпитаме привличане към даден човек, у нас се задействат специални химически функции. Телата ни започват да произвеждат естествени стимуланти, които ни карат да се чувстваме влюбени и привързани към обекта на нашия интерес.

Необходимост от онлайн флирт, предпазващ ги от чувството за вина

Повечето от омъжените жени дори и не си помислят за евентуален флирт в реалния живот, но затова пък биха се задоволили с такъв онлайн. За тях в индиректните свалки няма нищо лошо. По един или друг начин те ги предпазват от чувството на вина, която биха изпитали при флирт реална среда. Подобно флиртуване запалва у тях искрата на приятни чувства и емоции, каквито в брачния си живот те никога преди това не са изпитвали. А жените често търсят тази искра именно под формата на онлайн връзки.

Чувството на удоветворение

Много жени предпочитат да флиртуват само в реалния живот. Флиртувайки публично, те изпитват несравнимо удоволствие. Макар и да осъзнават, че в поведението им има нещо нередно и да се борят с него, те нямат силата да го овладеят, просто защото са привлечени като магнит от обекта на своя интерес. Водени от чувствата си, те смело се впускат в сладката игра на флирта, задействайки целия си арсенал от тактики и жестове. Това ги кара да се чувстват уверени, красиви и удовлетворени.

Отегчение от връзката

Скуката и отегчението от връзката с постоянния партньора е най-честата причина, поради която омъжените жени прибягват до флирт. Според психолозите това е естествена нужда от известно вливане на разнообразие и нещо ново в и без това монотонния и скучен семеен живот.

Ако вашият човек не харесва факта, че флиртувате с други момчета, опитайте се да направите нещо ново във вашите взаимоотношения, не търсете промяна в тях, а се опитайте да съживите вече съществуващите такива. Провокирайте интереса му към себе си с ново секси бельо или стриптийз танц. Говорете открито с партньора за това какво наистина ви харесва или дразни в отношенията ви. Предизвикайте задушевен разговор. Споделете сънищата си или стари спомени. Подкладете пламъчето на любовта с няколко нежни прояви на близост – гледане в очи, докосване, милувка, изразяване на благодарност, повече секс.

Четете още: Ръководство за сваляне на мъж