На 54-годишна възраст почина примата на индийското кино - легендарната болувидска актриса Шридеви Капур, пише „Дейли Мейл“.

Звездата е издъхнала в събота в Дубай, сърцето й спряло да бие.


В страната на земните чудеса талантливата красавица беше за сватба на член от семейството.

Първите си стъпки в света на Боливуд Шридеви прави на крехката 4-годишна възраст. Следват предложения за участия в редица кинопродукции. Ангажиментите й в киното стават причина Капур да се откаже от училище и да се посвети единствено и само на звездната си кариера.

И резултатът е впечатляващ. След пет десетилетия актьорска дейност тя остава зад гърба си впечатляващи роли в над 300 филма. С годините Шридеви се превръща в най-обичаната и търсена актриса на Боливуд. През 1996 г. си взима почивка от киното, малко след като се омъжва за продуцента Бони Капур.


След 15 години отсъствие от киносцената Капур се завръща на нея с ролята си в "Инглиш винглиш", където играе домакиня, която ходи на уроци по английски език.

Сред най-известните филми, в които участва Шридеви, са "Мистър Индия", "Чандни" и "Ламхе".

Покрусени от внезапната й смърт, съболезнования на голямата актриса изказаха министър-председателят на Индия Нарендра Моди и актрисата Приянка Чопра.

Приянка изрази своята болка в Twitter: "Нямам думи. Съболезнования на всички, които я обичаха. Мрачен ден. Почивай в мир."

Премиерът написа: "Тя беше ветеран от филмовата индустрия, чиято дълга кариера включваше най-разнообразни роли и изпълнения, които винаги ще помним."

Почивай в мир, прекрасна Шридеви!

Четете още: Айшвария Рай: богинята на Индия, която смая КАН с приказна визия