Автор
Woman.bg

Шоколадов сладкиш с ликьор, малини и пудра захар

Продукти:

щипка сол
1 пак. ванилия
200 г пудра захар
5 яйца
200 г шоколад
200 г масло
1 пак. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
10 мл ликьор
малини

Приготвяне:

На тих огън се разтапят маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.

Сместа се разбърква много добре и се оставя да се охлади леко.

През това време в дълбока купа се смесват захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията и се разбиват до получаването на гладка смес. Към нея се прибавят шоколадовата смес и ликьора, и отново се разбърква до получаване на еднороден цвят.

Сместа се изсипва в малка кръгла или правоъгълна тавичка и се пече около 45 минути, при температура 160 градуса.

След като се изпече сладкишът се оставя да се охлади, поръсва се с пудрата захар и се гарнира с малините.