Хороскопът определя отношението ни към много важни неща – включително и към външния ни вид. Вижте кои са най-важните тайни на красотата на вашата зодия.

ОВЕН

21 март — 20 април

Кожата на представителките на този зодиакален знак лесно се изсушава, затова процедура № 1 е овлажняването по няколко пъти на ден, за да се запази еластичността на кожата и чувството за комфорт. Освен това кожата на Овните е чувствителна към стреса – както възникнал под влияние на замърсената градска среда, така и предизвикан от силни емоции. Козметичната чантичка на Овена трябва да включва серум за лице и крем за трайно овлажняване, крем против изгаряне и коректор, с който да се скрият зачервяванията и раздразненията.

ТЕЛЕЦ

21 април — 20 май

Представителките на знака Телец имат много силно развити сетива, особено за вкус, обоняние и допир. И нищо чудно – те се отличават с прекрасна кожа, при правилни грижи всички други зодии могат да завидят за гладкостта и мекотата . Можете да си съберете цяла колекция от продукти за тяло – мляко, лосион, ароматични масла, натурални сапуни. Топлата вана с любимия ви аромат, последвана от хубав масаж, ще е най-голямото удоволствие за вас.

БЛИЗНАЦИ

21 май — 21 юни

Близнаците имат разнообразни и непредвидими вкусове, като това важи и в сферата на красотата. Любознателният ви поглед не ви оставя да подминете с лека ръка витрините на козметичните магазини. Възможно е да следите най-интересните beauty-блогъри, да проучвате въодушевено съдържанието на чужди козметични комплекти и да се прехвърляте лесно от една марка на друга. Ако изобщо има нещо постоянно при вас, то е предаността ви към anti-age продуктите. Знакът Близнаци е символ на вечната младост, затова на нощната си масичка сигурно имате серум от клас „лукс“ – и това е много правилно.

РАК

22 юни — 22 юли

Случвало ли ви се е да ползвате детски крем или „сладко миришкащия“ шампоан малката ви сестричка? Вие сякаш не бързате да се простите с детството, освен това нежната ви красота изисква специални грижи. За щастие пазарът може да ви предложи всичко необходимо – био-формули, хипоалергенни средства и очарователни шишенца в ретро-стил. Скрийте възможните раздразнения и зачервявания с коректираща и изглаждаща основа за грим, като избягвате плътните и мазни фон-дьо-тени.

ЛЪВ
23 юли — 23 август

Според Лъвиците козметичните продукти трябва да бъдат само от най-висок клас. Серуми и кремове с прескъпи съставки, бутикови парфюми и декоративна козметика haute couture – вие заслужавате най-доброто. Освен това е важно да поддържате царствената си грива. Маски за коса и ароматични масла, масаж на главата и авторско боядисване – никой друг знак няма да отдели такъв бюджет за фризьорски услуги.

ДЕВА

24 август — 23 септември

Девите са известни с перфекционизма си, затова и във външния вид не си позволяват дори и най-малкия пропуск. В хигиената и поддържането на красотата няма дреболии и случайности – Девата е жива енциклопедия на красотата и здравето, винаги е в течение на последните открития в медицината и първа разбира за пускането на нови козметични формули. Вие избирате специални линии, продаващи се в аптеките, професионални процедури за почистване на кожата в салони за красота и пълен комплект почистващи средства (скраб, мляко за дегримиране, лосиони, мицеларна вода…) за домашно използване.

ВЕЗНИ

24 септември — 23 октомври

Естетиката и визуалната страна е важна във всичко – така поне смятат Везните. Това важи особено за собствения им външен вид. Гримът ви дава отличната възможност да проявите своите майсторство и художествен вкус – вие лесно намирате идеалното съчетание между сенки, руж и фон-дьо-тен.Също така виртуозно подбирате и аромати – свежа тоалетна вода за бизнес-среща, нотка амбра в парфюма за романтична вечеря и изискан класически мирис за ходене на театър или на светска вечеря.

СКОРПИОН

24 октомври — 22 ноември

Мистичният характер на Плутон, който управлява вашия знак, се проявява и в отношението ви към вашата външност. Скорпионите не са склонни да разкрият пред всеки тайната на козметичната си чанта и едва ли ще наблегнат на най-простите и популярни продукти. Вълшебната сила на билките и минералите, скъпите масла и рецептите, запазили се през вековете – тези средства не само будят възхищението ви, но и действат чудесно на вашия смесен тип кожа.

СТРЕЛЕЦ

23 ноември — 21 декември

Запалени пътешественици и авантюристи, Стрелците предпочитат екзотиката и във въпросите на красотата. За щастие кожата ви понася чудесно дългите пътувания, но въпреки това ще ви е благодарна, ако я зарадвате с аюрведически процедури, посещение на турска баня, японско шиатцу или китайски точков масаж. Като цяло масажите са много важни за Стрелците – вие трябва да поддържате в норма циркулацията на енергията в тялото ви.

КОЗИРОГ

22 декември — 20 януари

Козирогът е зимен знак, затова кожата ви понася добре студовете и лошото време. При това обаче летните жеги не се отразяват толкова добре – вие знаете това и взимате мерки, за да запазите свежото сияние. Най-добрите съставки за козметичните ви продукти са бадемово масло, пчелен восък, мицеларна розова вода. Добавете към това качествени овлажняващи кремове за лице и тяло, както и кремове против изгаряне с висок фактор и ще бъдете неотразими през цялата година.

ВОДОЛЕЙ

21 януари — 20 февруари

В речника на Водолея липсва думата „рутина“ – любовта към всичко ново и интересно се проявява и в начина ви на поддържане на красотата ви. Интересуват ви козметичните иновации, готови сте да рискувате, пробвайки необичайно средство или променяйки коренно имиджа си. Знакът ви се управлява от стихията на Въздуха и това се отразява на кожата ви – тя е чувствителна и през зимата студеният вятър може да приглуши сиянието . Затова за вас приоритет номер едно е да предпазите кожата си от изсушаване и преждевременно състаряване.

РИБИ

21 февруари — 20 март

Индивидуално подбран състав на маските, прицелно действащи компоненти на кремовете и сресване при фризьор всяка седмица – това е идеалното решение за представителките на знак Риби. Съдържанието на козметичната ви чанта отразява склонността ви да импровизирате – вие често си купувате средства под влияние на импулсите и настроенията си. Но най-важното е, че изборът ви почти винаги е добър – можете да се доверите напълно на интуицията си.