Автор
Антония Михайлова

Тайните на младостта на тибетските жени

Тибет е мистично и магнетично място, извор на многобройни мъдрости и загадки, свързани с тайните на живота, дълголетието и младостта. С някои от тях ще ви запознаем сега – те са част от многовековните традиции и ритуали, които тибетските жени до днес продължават да спазват неизменно и които им помагат да съхранят красотата и младостта върху лицата си дълги години.

Кубче лед

Два пъти на ден – сутрин и вечер, с кубче лед нежно разтривайте с кръгови движения различни зони от лицето си. Ледената вода стимулира кръвопотока, предпазва кожата от повяхване и освежава кожата.

Билкова отвара за блясък и еластичност


След 30-годишна възраст кожата постепенно започва да губи от блясъка и еластичността си. Затова плакнете лицето си няколко пъти с хладка билкова отвара от лайка, мащерка, риган и невен. Не лишавайте кожата на лицето си и от благотворното въздействие на прясното и киселото мляко.

Лайка срещу бръчици, торбички и сенки под очите


В малка чашка налейте отвара от лайка (1 ч.л. лайка на 1 ч.ч. вода). Напоете обилно две памучета с течността и ги поставете върху проблемните зони на двете очи. След 5 минути отстранете и нанесете деликатен крем за околоочния контур с потупващи движения.

За гладка и мека кожа на шията и деколтето

Кожата на шията и деколтето е деликатна и лесно се изсушава. След като попиете внимателно с мека кърпа навлажнената от сутрешното измиване кожа, нанесете капка растително масло върху зоната. След 1 час почистете остатъците от растителното масло с хартиена салфетка. При грижите за шията не забравяйте кожата на гърдите и раменете.

Билкова рецепта за прочистване от токсините

Поставете в бурканче с капаче смес от 100 г лайка, 100 г жълт кантарион, 100 г безсмъртниче и 100 г брезови пъпки. Вечерта изсипете 1 с.л. от билковата смес в 0,5 л вряла вода и оставете да престои 20 минути. Прецедете през тензухена кърпичка. Така получената смес сипете в чаена чаша и разтворете в нея 1 ч.л. мед. След като я изпиете, не бива да приемате никаква храна и течности, затова процедурата се прави преди нощния сън. На следващата сутрин стоплете на водна баня остатъка от сместа, като в него разтворите 1 ч.л. мед. Изпийте го за 15-20 мин. Преди закуска. Повторете процедурата същата вечер и на следващата сутрин. Продължете до приключването на цялата билкова смес. Не повтаряйте курса, преди да изминат 5 години.

Четете още: 8 шокиращи процедури за разкрасяване от цял свят