Автор
Woman.bg

Какво е да си в отворена връзка? Разказ от първо лице

Отворена връзка? Какво ще кажете? И връзка ли е това въобще? Ето какво споделят четири дами, които са избрали да споделят интимния си живот и партньора си и с други хора.

„Приятелят ми не го прие“

„Имах отворена връзка, която продължи 5 години. Тогавашният ми приятел, с когото живеех, предложи отношенията ни да бъдат отворени. Аз се съгласих, но по ирония на съдбата той ме ревнуваше много повече, отколкото аз него и не можеше да свикне с мисълта, че правя секс и с други мъже. Разказваше ми за преживяванията си с разни жени, повечето не бяха истина, но като че ли това не ме притесняваше. С времето тази връзка започна да ме прави нещастна. Един ден приятелят ми каза, че не може да се примири с идеята, че спя с други мъже и взех решението да се разделим“, Силвия.

„Говорим си открито и честно“

„От две години имам приятел, който е женен и живее на долния етаж. Съпругата му ми е близка приятелка, дори бях кума на сватбата им. Имам още две връзки с мъже, които обаче не се срещат с други хора. Отворените отношения работят не по-лошо от всяка друга връзка, стига да има честност и разбирателство“, Елена.



„Имам връзка и с мъж, и с жена“

„Аз съм омъжена, но имам извънбрачни отношения с жена и с мъж от три години насам. Съпругът ми също се среща с други хора. Всички сме много щастливи и спокойни, защото сме честни един с друг и взаимно уважаваме желанията си. Не се чувстваме виновни и не се налага да се извиняваме на никого, прекрасно е“, Бети.

„Чувствам се свободна, но не и защитена“

От две години и половина съм в отворена връзка. Чувствам се чудесно, защото съм с прекрасен мъж, който ме обича, но не ме ревнува и ме кара да се чувствам свободна. Той също се вижда с едно момиче от време на време, единственото условие, което сме си поставили, е да не излизаме с хора от обкръжението ни. Единственият негатив на отворената връзка е, че не можеш да бъдеш сигурен, че човекът, с когото си, ще бъде с теб за дълго. Много по-лесно е да открие някого, в когото да се влюби, защото отношенията ви са отворени. Отворената връзка е свобода, но и често пречи чувствата между двама души да се задълбочат“, Фани.

Четете още: Последните оцелели: 10 жени, които пазят девствеността си