Автор
Антония Михайлова

Красотата на майчинството през обектива на една майка фотограф (СНИМКИ)

Майчинството е най-красивото и вълнуващо преживяване за всяка жена. А може би най-съкровената част от него и великата връзка между майка и дете е кърменето. Заедно с тайнството на раждането и всички процеси, които го предхождат, кърменето е онзи дълбоко интимен, осветен от природата момент, вливащ в новия живот чувство на сигурност и закрила, щастие и любов.

Майчиното мляко е най-благодатната, лесно усвоима, вълшебна храна за малкото човече. Неговият състав и строеж са толкова съвършени, че когато то стигне до органите и клетките, бързо и безпрепятствено се превръща в чиста енергия, необходима за растежа. Освен основните градивни елементи – "тухличките", кърмата доставя и вещества, които действат като естествени катализатори, стимулиращи сложните биохимични процеси.

View post on Instagram
 

Кърмата дори е повече от храна, тя е и носител на майчиния имунитет, помагащ и за изграждането на автоимунната система в бебешкия организъм.

Цялата тази магия на нейното въздействие върху мъничкото, крехко и растящо телце, е уловена по изключително фин и нежен начин от 34-годищната полска фотографка и майка на две деца Агниешка Регула.

Четете още: Всичко, което трябва да знаем за кърменето