Автор
Цвета Герчева

Истинските детокс храни, които ни правят по-красиви

Главоболие, липса на тонус, сивкав тен на лицето и безпричинна умора - всички тези симптоми сигнализират само за едно нещо - време е за спешна пролетна детоксикация.

Обикновено, когато се почувстваме зле, започваме да се тъпчем с витамини и лекарства, без да си даваме реална сметка от какво точно има нужда тялото ни. Отговорът е много прост - от пречистване. И ако някой ви каже, че това може да се случи с магическа пръчка за 3 дни - не му вярвайте. Детоксикацията е процес, който трае поне две седмици, но най-добре е да отделите месец, за да сте сигурни, че тялото е ревитализирано и здраво.

И понеже тази пролет аз реших да споделя с вас моите тайни за красота и здраве, днес в моя "Детокс дневник" вписвам най-важните храни, които ще хапвам през април - месеца, който съм отредила за спешно и ефикасно пролетно пречистване.

Зелени емоции

Навън вече е истинска пролет, което значи само едно - време е за прясна коприва, киселец, лапад и свежа салата. Може би не си давате сметка, но страната ни е богата на куп храни, които помагат неимоверно на организма да се пречисти. Няма нужда да залагате на екзотичния боб мунк или на аспержите. Откъснете свежа пролетна коприва (расте буквално на всяка поляна) или си купете свежи листни зеленчуци от пазара - сега е времето да си подарите свежестта на пролетта.

Гореща вода с лимон

Чаша топла вода на гладно с няколко капки лимон прави чудеса за организма ни. Разбира се, това е детокс ритуал, който можете да прилагате целогодишно, а не само през пролетта.

Червено цвекло

Пурпур в чинията и свежа салата - това е всичко, от което се нуждае организмът ни през пролетта. Червеното цвекло, което вирее в почти всяка зеленчукова градина в България, помага на организма да се пречисти от всички отрови, които е натрупал през зимата. Цвеклото помага неимоверно на работата на черния дроб и подобрява жизнените функции и обмяната на веществата. Затова не го пестете - добавете няколко резена към салата си, аз лично го правя всеки ден!

Дайте ми една ябълка и аз ще преобърна света

Една ябълка на ден и доктора далеч от мен, казват старите българи. Днес аз знам, че в този плод-градина се съдържат всички витамини и минерали, от които имам нужда по време на моя детокс режим. И ако трябва да избирам - обожавам зелените ябълки, защото са пълни с фибри, витамини, минерали и пектин, който подпомага изхвърлянето на тежките метали от организма.

Билките, които помагат за цялостния детокс

За мен детоксът е цялостно пречистване и ревитализиране на тялото. Не можеш да пречистиш само черния дроб например, или само бъбреците, ако не си изгонил отровите от организма като цяло. Затова и когато правя моя специален пролетен детокс, се доверявам на някои билки, които хората използват от векове за бърз и ефикасен детокс. Сред тях са андрографисът, леспедезата, мащерката и репеят. Органичният селен в точно определени количества също помага неимоверно за цялостното пречистване на тялото.

И понеже винаги, когато реша да се детоксикирам се доверявам на професионалисти, тази пролет отново залагам на DetoxiFive - хранителната добавка, която обединява силата на андрографиса, леспедезата, мащерката, репея и селена, в една комбинация,точно дозирана и създадена така, че да помага на тялото ми да задейства вътрешните си сили за пречистване и здраве.

А кой е създателят на тази уникална природна детокс рецепта? Четете в следващия ми пост в моя "Детокс дневник".