Автор
Ива Петрова

Вредните вещи в дома ви, които носят нещастие

За жалост често купуваме различни предмети, без изобщо да се замислим дали те ще ни донесат късмет, или ще заредят дома ни с лоша енергия. Нека да видим кои вещи можем да държим вкъщи и кои е по-добре да стоят далеч от нас.

Нещата, които трябва да изхвърлите веднага

От старите обувки (особено изтърканите чехли) трябва да се отървете възможно най-скоро. Те не само привличат в дома ви негативна енергия и предизвикват караници и скандали, но и изглеждат зле и могат да навредят на здравето ви. Скъсаните дрехи, които не могат да се закърпят, също трябва да си отидат с обувките. Те могат да привлекат лош късмет и нещастие.

Очуканите съдове, счупените огледала, счупените или повредени часовници също трябва да отидат в кофата. Няма значение дали някога са ви били подарени и дали са ви мил спомен. Тези предмети символизират семейството и ако са повредени, много скоро и връзката ви ще започне да се разпада. А счупеното огледало предрича 7 години нещастие и проблеми. Сигурни ли сте, че искате да изпитате действието му върху себе си?

На засуканите пълзящи растения мястото им е извън дома ви, а не вътре. Цветята, чиито стъбла се „къдрят“ силно, привличат към вас болестите и проблемите. Ако обаче ги посадите навън, те ще предпазват дома ви от негативната енергия и ще ви носят късмет.

Изсушената тръстика във вазата също привлича различни болести и нещастия. Ако държите подобен букет в спалнята си, това може да предизвика ранно овдовяване. По-добре не си правете шега със съдбата и изхвърлете тръстиката. Не рискувайте да си гледате вкъщи и теменуги. Тези цветя се засаждат край гробищата, затова не име мястото в дома ви.

Хвойните растения и клонки също предричат нещастия и болести. Ако още не сте изхвърлили коледната елха, крайно време е да го направите. Тя може да се намира в дома ви само по време на празниците – през останалото време ще привлича негативна енергия и лош късмет. Ако ви подарят палма, също не си я носете вкъщи. Оставете екзотичното растение отвън и му се любувайте от разстояние.

Нещата, които можете и трябва да имате в дома си

Изсушените цветя (определени видове цветя и билки) могат да послужат за талисманн на дома ви, да ви носят благополучие, богатство, здраве и успех. Просто закачете няколко букета подходящи растения на съответните места.

Фигурките на животни пазят дома от нещастия и привличат паричния поток. Например кучетата, мечките, тигрите и драконите могат да ви опазят от беди, наредените един след друг слончета с различен размер ще пречистят жилището ви от негативната енергия и ще внесат хармония не само в интериора ви, но и в живота ви.

Възглавниците (големи или малки декоративни) са защитен талисман за семейните отношения и опазват любовта в двойката. Смята се, че бродираните възглавници предотвратяват раздялата с любимия (никога няма да се разделяте за дълго), възглавниците на цветя въздействат положително на здравето, възглавниците с изображения на хора и животни ни пазят от опасности и недоброжелатели, а възглавниците с растителни мотиви насочват мислите на човека в нужното русло и му помагат да напредне в кариерата.