Автор
Woman.bg

Странните правила на кралското семейство при раждане

През последните две години се родиха двама нови членове на британското кралско семейство - Луи, син на Кейт Мидълтън и принц Уилям и Арчи, който е първородната рожба на Меган и Хари. Несъмнено двете момченца внесоха огромна доза радост във фамилията, а майките трябваше да се съобразят с няколко странни правила, наложени в кралските среди. Ето какви са те:



1.Кралицата трябва да бъде първата уведомена

Никой не може да научи радостната вест преди Елизабет II и за това биват взети драстични мерки. Според източници принц Уилям се обадил на баба си по криптиран телефон, за да ѝ съобщи за раждането на първото си дете – принц Джордж. Това бе и първият път, в който информацията достигна до медиите чрез Туитър. Но винаги кралицата трябва да научава новината преди тя да стане публична.

2.Градоначалникът обявява новината

След като кралицата вече е осведомена, градоначалникът е този, който оповестява новината в града. Това е традиция, която продължава от средновековието, когато хората все още не са могли да пишат и четат.



3.Раждането трябва да се случи в двореца

Елизабет роди всичките си деца в Бъкингамския дворец и това е традиция, която се спазва стриктно, докато принцеса Даяна не я нарушава. Тя ражда двамата си сина в болницата „Сейнт Мери“, където за първи път проплакаха и принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.



4.Строго забранено е таткото да присъства в родилната зала

Според кралското семейство раждането е събитие, на което трябва да присъстват единствено и само жени. Но според източници това правило е преустановено след раждането на принц Чарлз.

5.Акушерките се заклеват в тайна

Те нямат право да издават, каквато и да било информация за раждането.

Четете още: Уъркшоп за родители: Ела, научи и спечели страхотни награди

Скъпи бъдещи и настоящи майки и татковци, заповядайте на безплатния "Уъркшоп за родители", част от инициативата "Мисия бебе". Елате, научете всичко, свързано със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на детето от най-добрите специалисти в областта и спечелете страхотни награди. Повече за събитието вижте тук.