Всички сме свикнали да смятаме, че мъжете се възбуждат от идеално дантелено бельо и безупречни форми. Но дали не грешим? Представителите на силния пол се възбуждат от доста неочаквани неща.

Протягане сутрин

Мъжете като цяло ценят „уютните“ жени. Разбира се, няма да останат равнодушни и към дама по къса пола и на високи токчета, но сладките сутрешни протягания по пижамка ги възбуждат не по-зле от стриптийз. Първо – защото току-що събудили се изглеждате още по-беззащитни и второ – защото в този момент вие принадлежите напълно и безусловно на партньора си. А какво по-хубаво има от това чувство? Така че ако искате сутринта ви да започне с нещо повече от кафе, протягайте се.

Гняв

Всъщност и до ден днешен няма научно обяснение на факта, че мъжете си падат по ядосани жени. Но е така, господата харесват разгневени дами. Сигурно всяка от нас е чувала поне веднъж фразата „толкова си хубава, когато си ядосана“. На нас ни се струва, че стреснатият от гнева ни мъж се опитва по този начин да ни успокои – или пък да ни ядоса още повече. А той всъщност ни се любува. Е, страстният секс винаги е бил добър вариант за сдобряване.

Разрошена коса

Това действа на същия принцип като протягането по пижамка. Изглеждате уютна и „домашна“, без фризура, без грим (за това ще говорим пак по-долу). Можете да губите часове всеки ден за оправяне на косата си, да си купувате преси, маши и сешоари, но фактите са си факти – любимият ви желае не благодарение на идеалната ви прическа. Може би голямата тайна е, че той просто харесва вас, а не идеалната ви фризура?

Липса на грим

Учените са установили, че жените дават луди пари за козметика. В рамките на живота на една жена се натрупва наистина астрономическа сума. Повечето мъже обаче са равнодушни към грима по женското лице, а някои изобщо не харесват грим. Въпреки разпространената сред жените шега, че естественият грим отнема много повече време от „неестествения“ и вулгарен, мъжете все пак предпочитат натуралността. Освен това не забравяйте, че заинтересованият от вас мъж би искал да ви целуне с удоволствие, а не да се налапа с червило и фон-дьо-тен. Така че когато си слагате грим, имайте предвид, че той може не само да привлече мъжкото внимание към вас, но и да отблъсне кавалера при по-тесен контакт.

Карирани ризи

Какво може да е по-секси от момиче, облечено с карирана риза? Независимо дали ризата е облечена върху потник или на голо (макар че на голо май е по-добре) в очите на мъжа вие веднага се превръщате в бунтарка, склонна към различни експерименти в леглото. Но не прекалявайте, сменяйте от време на време карето с нещо друго, за да не се превърне в рутина. Рутината не е секси.

Момиче с музикален инструмент

Няма абсолютно никакво значение на какво точно свири жената – според мъжете тя го прави сто пъти по-секси от всеки велик виртуоз. Пък ако дамата има и певчески талант, никой няма да може да й устои. Впрочем, ако нямате слух и музикална дарба, научете се поне да отбивате ритъм на някоя дъска. Това също ще подейства.

Малко коремче

Въпреки че рекламите ни набиват в главите, че трябва да имаме идеална фигура и плочки на корема, простосмъртните мъже са на по-друго мнение. Идеалната жена предизвиква същите въпроси като красивия мъж – като основният е „Какво да правя с това?“. Да го сложа във витрината? Да му се любувам? Да го забърсвам от прах от време на време? Или да вложа милиони в поддръжката на безупречния си външен вид? Пълна мистерия. И кой в крайна сметка ще прави мусака и пълнени чушки? Нашите силни защитници предпочитат меки жени, затова малкото приятно коремче, на което да могат да положат глава като на възглавничка, изглежда много естествено и несъмнено възбужда мъжете. Освен това когато партньорката не е с идеална фигура, кавалерът приема по-спокойно и собствените си недостатъци и не развива комплекси за външния си вид.

Бръчици

Всяка жена изпада в леко отчаяние, виждайки първите бръчици около очите си. За нас бръчките са първата крачка към неизбежността. Мъжете обаче са на друго мнение. Е, разбира се няма нужда да се сбръчквате като сушена слива, но много мъже намират малките бръчици за доста секси – тези гънчици показват, че жената е зряла и опитна, включително и в леглото, което възбужда много господата. Освен това мимичните бръчки около очите и отстрани на устата са признак, че жената се смее често. А на кого му е притрябвала унила и измъчена дама в постоянна депресия? Мъжът чудесно може да си се депресира и сам, не му е нужно да се нагърбва с душевния товар на някой друг.

Малки гърди

Въпреки разпространеното мнение далеч не всички мъже си мечтаят за партньорка с „големи бомби“. Понякога това дори ги отблъсква. Повечето мъже ценят не толкова размера на гърдите, колкото формата и стегнатостта им. А тези параметри най-често се запазват на висота при жените с малък бюст. Малките гърди са по-леки, изглеждат по-привлекателни и стегнати, увисват по-малко и си запазват формата по-дълго.

Добър апетит


Уви, напоследък жените поголовно са се зарибили по диетите и по здравословния начин на живот. Това е чудесно, но не действа възбуждащо на мъжете. Разбира се, не е нужно да се натъпчете като прасе на романтичната вечеря, но и да предъвквате унило цяла вечер едно зелево листо също не е най-добрият вариант. В крайна сметка повечето мъже имат нужда от земна красавица, а не от горска нимфа. Ако жената има добър здрав апетит и не се притеснява да си избере алкохолна напитка, това показва вътрешната й сила и увереност, безразличието й към това какво ще си помислят другите за нея. Освен това пробвайки различни ястия и питиета, жената дава на мъжа сигнал, че ще бъде също толкова смела и в леглото.

Очила

Очилата, заради които в училище са ни лепвали обидни прякори, имат противоположен ефект на зряла възраст. Жената с очила изглежда ранима и беззащитна (стига да не замижава като снайперист, за да види нещо) или напротив – уверена и независима. И двата варианта стимулират мъжките сексуални фантазии.

Нисък глас


Първо, пискливият глас дразни абсолютно всички и второ – кой би могъл да издържи това нещо, доближаващо се до ултразвук, цяла вечер? Мъжете намират ниския и леко дрезгав женски глас за много секси. Да шепнете с такъв глас на ушенце разни палави неща е най-добрата рецепта за прелъстяване. Освен това този тембър позволява на кавалера да предположи, че дори ако се окажете истеричка в семейния живот, тъпанчетата му няма да се пръснат още на първата караница.

Бели зони на тяло с тен

Въпреки че следите от бикини и сутиен по тена не ви карат да приличате на идеална красавица от корицата на някое списание, мъжете много харесват тези малки „пропуски“. Защо ли? Всичко е много просто – на фона на загорялата кожа тези интимни части изглеждат още по-голи.

Дълги поли


С дългата пола всичко е ясно – тя крие тайна, а майките и бабите ни от малки са ни учили, че не е нужно да разкриваме всичко от самото начало. Така че ефирните платове и полите до петите са наш верен съюзник – според мъжа под тях може да се крие нещо свръхестествено и невероятно привлекателно, дори ако кавалерът вече неведнъж ни е виждал голи.

Боси крака

Едно време, когато момичетата не можели и да мечтаят за днешната ни разкрепостеност, босите крака са се смятали за намек за голота (те показвали, че жената не носи дамски чорапи). Това действало безотказно на всеки мъж.