Автор
Woman.bg

Топ 5 на най-красивите хотели под вода (Снимки)

Представете си голяма, просторна и уютна стая с изглед не към планината, а към дълбините на океана. Колкото и да ви звучи странно и невероятно, такова място съществува, при това на не едно или две кътчета по Земята. Каним ви на една приказна разходка из най-красивите и удивителни хотели, построени под водата.

Става дума за хотелски стаи, които надхвърлят пределите на човешкото въображение и представа за екзотика, и които буквално „потапят“ посетителите в изумителната красота на подводния свят.

За да се насладите на живо обаче на подобно подводно преживяване, ще трябва да се бръкнете в джоба доста надълбоко. Удоволствието да спиш сред плуващите риби и полюшващите се водни растения и корали струва между 200 и 1000 долара на нощувка.

Все повече са екзотичните курорти по света, които предлагат такава услуга на своите гости. Сред тях са Бали, Индонезия, Малдиви, Сингапур, Шанхай, Китай, Карибските острови, Флорида и много други. Предлагаме ви да не губим повече време и да се насладим на неземната гледка, която само тези хотели предлагат:

1. Хотелски комплекс Атлантис, Дубай

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Изгубената Атлантида и перлата на Дубай - така определят световноизвестния хотелски комплекс в Дубай – Atlantis The Palm. Атлантис е първият курорт, който отваря врати на революционния остров Палм Джумейра в Дубай. Откриването му през септември 2008г. е грандиозно събитие, което дава нов тласък на туризма в Дубай. Със завидното си местоположение на върха на полумесеца на Палмата, тематичният курорт впечатлява с архитектурата си, изцяло вдъхновена от легендата за изчезналата цивилизация Атлантида. Комплексът разполага с 1500 луксозно обзаведени стаи, сред които особено атрактивни и известни са именно подводните апартаменти Нептун и Посейдон с височина три етажа и с хипнотизиращ изглед към огромните аквариуми, разположени около тях.

2. Хотел Конрад, о. Рангали, Малдиви

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Това е изключително скъп комплекс от три луксозни курорта,заобиколени от вълнуващи коралов риф и лагуна. Този бляскав курорт се гордее с единствения в света подводен ресторант изцяло от стъкло, с някои от най-луксозно обзаведените Water Villas на Малдивите и най-големите Beach Villas в Индийския океан, както и с единствения в страната спа център и втори спа комплекс със стаи със стъклени подове над океана. Любителите на добрата кухня ще се радват на кулинарни шедьоври в седемте ресторанта на острова, а ценителите на хубавото вино ги очакват над 10 000 вина в трите бара. Ястията, обслужването и обстановката във всички ресторанти и барове е на висота. Един от най-зашеметяващите ресторанти се намира на 5 м под водата, сред коралов риф и предлага западна и малдивска кухня.

3. Хотелски комплекс Манта резорт, о. Пемба, Танзания

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Петзвездният подводен хотел край о-в Пемба предлага на гостите си да спят сред водните обитатели на 4 м под повърхността на Индийския океан. Удоволствието обаче е доста скъпо - по 1000 британски лири за нощувка. Хотелът е на три етажа - тераса, трапезария и спалня. Терасата и трапезарията не са потопени във вода и са подходящи за съзерцаване на звездите през нощта и за слънчеви бани през деня. Остъклената спалня обаче е изцяло под водата. Комплексът "Манта резорт" разполага с хотелска част и на сушата. Персоналът организира и допълнителни екскурзии на острова, гмуркане във водите на Индийския океан, игри и др.

4. Хотелски комплекс Resorts World Sentosa, Сингапур

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Хотел Festive се намира в първия интегриран сингапурски курорт Resorts World Sentosa, в който е разположен и тематичният развлекателен парк Universal Studios Singapore. Тук са и най-големият океанариум в света S.E.A. Aquarium, аквапаркът Adventure Cove Waterpark и интерактивният морски музей Maritime Experiential.

5. Курорт Посейдон, Фиджи

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Фантастичният подводен хотел „Посейдон” се намира на островите Фиджи, скрит в дълбините на морската джунгла. Изключителното приключение „Посейдон” започва още с регистрацията в хотела. За да стигнете до стаите на подводното чудо, се качвате на асансьор, който ви отвежда цели 12 метра под водата. Там започва истинската магия на хотела. Гледките в стаите са изключителни – във всяка стая има прозорец, през който се вижда цялото богатство на моркста фауна, доукрасено с изключителни тропически риби. Хотелът разполага с 24 подводни стаи, които са изработени от акрил, дебел 10 см. 70% от стените на хотела са направени от този материал. Едно от забавленията, които предлага хотелът, е разходка с подводница. Всеки от гостите може да се възползва от тази услуга и да се наслади на невероятния подводен свят и неговите обитатели. Хотелът разполага с 24 вили и бунгала, които не са под водата. Те са предвидени за туристи, които предпочитат да си останат на сушата. Цената за едноседмичен престой в „Посейдон” е 15 000 долара на човек.