Автор
Woman.bg

Скандал разтресе „Евровизия“! Кипърка копира хита на Поли Генова (Видео)

Кипърската представителка Елени Фурейра е копирала песента на Поли Генова If love was a crime, с която българската певица предизвика възторжени овации през 2016 г.

Фрапиращата прилика в мелодиите на двете песни бе бързо забелязана от родни меломани. Разликата е единствено в припевите и в някои ориенталски мотиви, които се появяват при кипърката.

Песента Fuego Елени ще изпълни на живо тази вечер, когато е и финалът на конкурса. Автор на музиката е живеещият в Швеция грък Алекс Папаконстантину. Сред авторите на песента на Поли Генова обаче неговото име не фигурира. Към момента Поли Генова мълчи по въпроса.

Елени е родена в Албания и няколко години подред отпада на подборката да представя Гърция на "Евровизия". Затова пък тази година късметът е на нейна страна, след като избира да представи Кипър.

Нейната песен до вчера бе сочена като един от фаворитите за влизане в десетката на финала довечера.

Певицата от Острова на Афродита и преди е била обвинявана в плагиатство, но за визия, тоалети и клипове, приличащи на тези на Бионсе, в това число и клипа на Fuego.

Довечера в португалската столица Лисабон нашата група "Еквинокс" с Жана Бергендорф излиза под номер 18. Шоуто започва в 22.00 ч. Общо ще бъдат представени 25 песни, след което ще може да се гласува. Тази година конкурсът се излъчва освен в Европа, така и в Австралия, САЩ, Китай и Казахстан.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в Китай са решили да цензурират излъчването от Лисабон. Повод за решението им са забелязаните в залата гей и лесбо символи – там се веели знамената на джендър движението и китайците решили да ги замазват в телевизионното излъчване.

На нашите представители тази вечер стискаме силно палци и желаем успех!

Четете още: Чуйте песента, която ще ни представи на "Евровизия"