Автор
Woman.bg

Той обикаля с белия си бус и доставя... семенна течност

Днес ви представяме интересната история на един 62-годишен поданик на Великобритания. Бивш учител по математика, днес работещ като доставчик на... семенна течност.

Клайв е пенсионер и през свободното си време обикаля с белия си бус и като истински куриер доставя до вратата дългоочаквана пратка. Тази пратка обаче не е каквато и да е, ами сперма, която да даде възможност на бездетни семейства да сбъднат мечтата си и да посрещнат на бял свят рожба.

От 2013 насам Клайв посвещава целия си ден на това да обикаля британската провинция с белия си бус, разнасяйки семенната си течност. Мъжът, който е женен, има три деца и девет внука, не взима пари за донорството на биологичен материал и твърди, че единственото му възнаграждение е радостта в очите на хората, успели да станат родители благодарение на него.

Към днешна дата от неговата сперма на бял свят са се появили 66 деца и още 14 са напът, разкри самият Клайв по време на интервю за британско телевизионно предаване.

Тъй като спермата на Клайв не е предоставяна посредством специализирана инвитро клиника според законодателството на Острова британецът може да бъде съден за издръжка от майките на децата, родени чрез неговата семенна течност. Засега срещу донора не е заведено нито едно дело обаче, поясняват от "Дейли мейл".

Клайв разказва, че е стигнал до идеята да дарява спермата си за инвитро процедури, след като преди близо пет години е прочел материал за бездетните семейства. Първоначално се е свързал с клиника, бореща се с репродуктивни проблеми, но от там са отказали да вземат биологичен материал от него, обяснявайки му, че е прекалено възрастен и донори след 35 години не се приемали. Но той не се отказва от идеята си и въпреки отказа от клиниката решава да дарява спермата си.

Не се ли притеснява, че след като това не се случва чрез медицинско заведение и няма регистър на оплодените със спермата му жени е възможно някои от децата му да се срещнат и без да подозират, че имат общ баща да започнат интимни отношения.

"Нямам подобни страхове. Има хиляди деца, родени чрез инвитро, и само един или два подобни случаи, не мисля, че има опасност от кръвосмешение. Но все пак за да се предотврати това, една от майките създаде специална фейсбук група, към която се присъединиха голяма част от семействата с деца, родени благодарение на мен", пояснява Клай, признавайки, че жена му е разбрала за дейността му съвсем скоро.

"Не съм я лъгал, просто съм премълчавал с какво се занимавам. Но в крайна сметка тя разбра. Не е във възторг, но още не мога да спра, защото има определено число на деца, което искам да достигна", искрен е мъжът.