През лятото не трябва да забравяме да спортуваме независимо от жегите и факта, че сме на почивка. Предлагаме ви 20-минутна тренировка, която е подходяща за тонизиране на тялото и стягане на мускулите. Започнете с първите две упражнения, като изпълните всяко от тях по 45 секунди и правите почивка от по 15 секунди. Направете по две серии от всяко и продължете с останалите упражнения, докато не приключите цялата тренировка, чиято продължителност е по-малко от половин час.

Упражнение 1

Легнете на пода. Вдигнете краката си под ъгъл 90 градуса. Това упражнение трябва да продължи 45 секунди. Насочете лява ръка към десен крак и после сменете - дясна ръка към ляв крак. След това преминете към следващото.

Упражнение 2

Изправете се, като леко свиете тялото в колената си. Вдигнете двете си ръце във въздуха и прожинирайте, като колената ви остават все така леко свити.

Упражнение 3

Застанете на три крачки пред пейка за упражнения (има я във всяка зала) и поставете горната част на левия си крак върху нея. Хванете ръцете си пред гръдния кош и започнете да правите клекове, прожинирайте на едно място.

Упражнение 4

Поставете ръцете на пода и издърпайте краката назад, така че тялото ви да образува права линия от главата до петите. Извийте лактите и започнете да натискате надолу, така че гърдите да докоснат пода.

Упражнение 5

За това упражнение отново ще ви е необходима пейка. Легнете на пода и качете краката на пейката. Започнете да подвигате гърба от пода, така че да направите мост. Ръцете при това упражнение остават опънати на земята.

Упражнение 6

За това упражнение пак може да използвате пейка или стол. Застанете с гръб пред пейката/стола и приклекнете, като двете ви ръце хванат пейката. Започнете така - изнасяте напред дясна ръка с ляв крак и после сменята - изнасяте напред лява ръка с десен крак.

Упражнение 7

Изправете се, след което поставете бавно дясната, а после лявата ръка на пода, като опънете краката си назад. След това бавно се изправете и пак повторете същото упражнение с продължителност до 45 секунди.