Автор
Антония Михайлова

Цвети Радойчева: Майчинството ме направи по-чувствителна и обичаща!

Тя е млада, красива и безумно талантлива. Усмивката й е лъчезарна и заразителна, а гласът й – нежен, лиричен и завладяващ. Родена е в София, а музиката е нейният Живот. Цвети Радойчева започва да пее още от 3-годишна възраст. Наследява таланта си от своята майка. Увлича се по стиловете поп, джаз, rnb, solo и от малка печели редица конкурси. През 2008 г. започва да учи в музикалната академия "Панчо Владигеров" поп и джаз в класа на доц. Алис Боварян, а през същата година излиза и първата й авторска песен: "Не се обръшай". Следват успешните сингли - „Бял сатен“ и „Ти“, „Вземи ми всичко“, „Бъди до мен“, „Дай ми любов“, на която музиката и текстът са нейни, и „Кисело диско“ – в дует със Спенс. През 2016 г. записва песента „This is Love“, а през същата година на бял свят се появява най-голямата радост в живота й – дъщеричката й Ванеса.

За предстоящия й проект, за майчинството и кариерата, за трудностите и предизвикателствата, за мечтите и любовта, разговаряме с младата поп певица Цвети Радойчева.

Цвети, кога и как се запали в теб искрата на любовта към музиката?

По музиката се запалих още на 3-годишна възраст, когато майка ми ме заведе за първи път на детски конкурс по повод първи юни и аз спечелих първата награда. От този момент в мен пламна искрата на любовта към музиката и силното ми желание да се изявявам на сцена. Таланта, гласа и артистичната си натура съм наследила от своята майка, която винаги е неотлъчно до мен и безусловно подкрепя моите мечти и желания да стана професионална певица. Именно тя е човекът, който забелязва таланта ми от съвсем малка, и започва да ме води на различни конкурси, уроци по солфеж, пиано, танци и пеене.

Разкажи за новия си сингъл? Кога се очаква да излезе?

Новият ми сингъл трябва да е готов най-късно октомври месец. Песента е много мелодична, динамична и е по моя музика и текст. Името й ще е "Сега е моментът", а на този етап с мои колеги работим по аранжимента.


Всичките ти песни са пропити с много любов, нежност и лиризъм. Любовта ли е чувството, което придава на една песен толкова жизненост и красота?

Да, любовта е движеща сила в моя живот, разбира се, тя е и основна тема в моите песни. За мен е важно как се чувствам в личните взаимоотношения, и това до голяма степен оказва влияние на музиката ми. Когато един творец се чувства подкрепян и обичан в личен план, разгръща душата си и създава музика, която докосва... Така е при мен

Какво ти дава и какво ти отнема музиката?

Музиката ми дава любов, ВДЪХНОВЕНИЕ, настроение, желание за живот. Нищо не ми отнема!

Ако имаш възможност, би ли избрала кариера извън България?

Смятам, че всеки идва с мисия на тази земя, набор от качества и таланти, които, ако открие и развие, би могъл да реализира себе си и да бъде истински щастлив човек. Защото именно в това се изразява за мен успеха в живота... да откриеш щастието във всичките му измерения ( в личен и професионален план)! За себе си аз спокойно мога да кажа, че съм щастлива, тъй като съм намерила призванието в живота си - именно музиката и любовта в личен план, в лицето на мъжа до себе се и на нашата малка дъщеричка. И тъй като имам щастието тук, в България, бих правила съвместни проекти и участия в чужбина, но не бих заминала за нищо на света. Мисля, че камъкът тежи на мястото си!

Какво не ти харесва в българската музикална индустрия? Какво трябва да се промени в нея според теб?

Това, което не ми харесва в българската музикална индустрия, е, че в момента на публиката не й се дава голям избор, тъй като радиата и музикалните телевизии въртят точно 5, 6 изпълнители, които са към определени компании. Не се дава възможност на много можещи и талантливи самопродуциращи се певци да покажат себе си и проектите си, тъй като нямат подписани договори с големите продуценти. Трябва да се дава шанс на всички, да има реална конкуренция и публиката сама да избира своите любимци и музикални идоли!

Ако днес не се занимаваше с музика, коя щеше да е професията, която най-достойно би я заместила?

Няма професия, която достойно би заместила музиката. Не мога да си представя живота си без музика!

Изисква ли изкуството лишения, за да успееш? Какви са трудностите, с които си се сблъсквала?

Талантът и дарбата са едно, но не ги ли развиеш, оставаш нешлифован диамант (смее се)... Разбира се, че съм имала някои лишения от малка в името на своето развитие. Когато децата играеха, аз пеех, свирех и учех солфеж. Но съм била щастлива, тъй като всичко, свързано с музиката, ми доставяше удоволствие! С трудности се сблъсках по-късно, когато след мое участие в един музикален формат имах много предложения от почти всички музикални компании в България и трябваше да реша по кой път да поема. Тогава всичко ми изглеждаше много розово, тъй като повечето продуценти обещаваха много, но зад големите обещания стояха дългогодишни обвързващи договори и куп човешки ограничения...

Какви песни предпочиташ да пееш – тъжни или весели? Откъде черпиш вдъхновение?

Баладите са ми най- на сърце. Обичам да изливам чувствата и емоциите си, когато пея бавни и лирични песни. След всяко свое изпълнение на балада, при мен идват почитатели, които ми споделят колко много съм им въздействала... Усетили са чувството, с което пея, защото аз пея с душа. Черпя мотивация и вдъхновение именно от тези срещи с почитатели и хора, които ме обичат... Вдъхновява ме любовта на семейството ми и прекрасната ми 2-годишна дъщеря!

С какво те промени майчинството и твоята красива дъщеричка?

Майчинството ме направи по-чувствителна, по-великодушна и много по-обичаща. Прекрасно е да виждаш отражението си в най-чистите и изпълнени с безрезервна любов очи – тези на детето си!

Как успяваш да лавираш между семейството и музикалната кариера?

Трудно се лавира между кариера и майчинство, но за щастие аз имам страхотна майка, която много ми помага с малката още от нейното раждане.

Коя е твоята страст или хоби, което те зарежда?

Обичам да пътувам. Имам прекрасна вила в района на Плевен и там си отглеждаме био зеленчуци. Запалена съм по здравословното хранене и правя различни салати, смутита и др. Също така се занимавам и с мода, като се изявявам като модел на различни марки, а като една съвременна жена се интересувам живо от модните тенденции.

Имаш ли си любима дестинация във и/или извън България?

Гърция е моята любима дестинация. Посещаваме я всяка година семейно. Обичам плажовете, храната и най-вече спокойствието, с което се зареждам там.

За какво мечтаеш?

Мечтая за повече истински, верни и честни хора и приятели около себе си, мечтая за още големи сцени и хитови песни.

Какво би пожелала на всички онези малки и пораснали момичета, което би ги окуражило по пътя към успеха и мечтите?

Пожелавам им да не спират да вярват в мечтите и възможностите си... Никога да не се отказват и да търсят късмета си, защото той не идва от нищото. Трябва да се потрудиш за него и да си го заслужиш!

Четете още: Вили Рай: Ако искаш да бъдеш певица, трябва да се откажеш от всичко