Джони Деп обвини бившата си съпруга Амбър Хърд, че го е "удряла два пъти в лицето", защото закъснял за рождения й ден през април 2016 г.

Скандалите между двамата продължават повече от две години. Всичко започна с подаване на документите за развод, когато Амбър обвини актьора в агресия. Тогава твърдеше, че е имало моменти, когато се е страхувала за живота си.

Адвокатите на Деп обаче внесоха в съда документи, в които пише, че актьорът е пристигнал в 2 ч. на обяд за рождения ден на Амбър през април 2016-а. Според съдебните книжа съпругата му "започнала да критикува Джони Деп за закъснението". Защитата на актьора допълва още, че той не е бил нито пиян, нито пък надрусан. Той бил в леглото, когато г-жа Хърд "станала агресивна и упражнила насилие, като го ударила два пъти по лицето".

Актьорът се защитил, като сграбчил ръцете на жена си, за да я спре да не му посегне отново. Отблъснал я и й казал, че си тръгва и не искал тя да го последва.

Защитата на Деп отрича твърдението на Амбър, че актьорът е хвърлял по нея мобилен телефон в апартамента им в Лос Анджелис. "Когато органите на реда пристигнали на място и попитали Хърд какво се случва, тя отговорила: "Нищо", пише още в съдебните книжа.

Джони и Амбър се ожениха през зимата на 2015 година, но през май 2016-а вече бяха разделени. Актьорът винаги е отричал твърденията на половинката си, че е упражнявал насилие върху нея. Шумният им развод и до днес все още намира място в медиите, като и двамата правят изявления относно раздялата.