Автор
Woman.bg

Защо рожденият ден на Меган Маркъл е толкова важен за кралицата?

Само след два дни – на 4 август, всички в кралство Великобритания ще притаят дъх, за да приветстват рождения ден на Меган Маркъл. На този ден избраницата на принц Хари ще навърши 37 години, а по правилата на Бъкингамския дворец всички гости трябва да бъдат в официални тоалети, семпъл грим и изкуствени лунички.


Оказва се обаче, че рожденият ден на херцогинята на Съсекс е от изключително значение и особено специален за най-важния член от кралската фамилия – кралица Елизабет II. Причината за това е, че на същата дата, на която малката Меган е проплакала за първи път, на бял свят през далечната 1900 г. се е появила и... майката на Нейно величество.

Така в събота освен рождения ден на Маркъл Велобритания ще отбележи и 118 години от рождението на Елизабет Боуз-Лайън, наричана още Кралицата-майка. Тя успява да изгради изключително тясна и здрава връзка с двете си дъщери - Елизабет II и принцеса Маргарет, която си отива от живота само месец преди майка си.


Британското кралско семейство редом до Кралицата-майка по време на празненствата в чест на нейния 101-и рожден ден на 4 август 2001 г. в Лондон

Нека да припомним, че Кралицата-майка доживява до внушителните 101 години.

Безспорно, подобно съвпадение в кралския британски двор няма как да не направи американската бивша актриса още по-симпатична в очите на кралицата, а и не само на нея. Не би било чудно дори, ако се окаже, че именно този факт е повлиял до голяма степен и на решението на Елизабет II да даде пълното си съгласие и своята благословия на принц Хари да се ожени за Мегън Маркъл.

Четете още: Меган Маркъл крие бременно коремче? (снимки)