Руската писателка Ляля Бринза споделя какво мисли за връзките между възрастни жени и много по-млади мъже. Ето я нейната гледна точка:

Исках да пиша за това, че напоследък доста мои връстнички (напомням, че съм на 47) най-безсрамно флиртуват, започват връзки и се омъжват за мъже, които са по-млади от тях с 10-15 години. Исках да напиша, че прогресът не спира, че хората са престанали да се срамуват от симпатиите и желанията си и да се озъртат през рамо за княгиня Мария Алексеевна (или както там се казва бабичката с бинокъла от съседния балкон). А за финал исках да затапя с нещо въодушевяващо. Тип „Дами, пълен напред към прекрасните непознати земи, където бродят прекрасни необуздани мустанги“… Пък какво се получи ще прочетете сами.

Накратко казано, аз споделих тази своя чудесна идея с приятелките си, а те ми отговориха „Луда ли си?! Момичета на по 25, умни и красиви, със собствена жилищна площ и без деца седят с пръст в уста и без кавалер. А на петдесетина вече можеш спокойно да се увиеш в чист чаршаф и да пълзиш към гробищата!“.

- Не го вярвам! За любовта възрастта не е от значение! – отвърнах аз. Е… не точно с тези думи, но смисълът беше същият.

Те ми се изсмяха в лицето. И ми обясниха по точки за какво му е на млад мъж по-възрастна жена.

1. Той има користи цели. Иска парите й.
2. Той има користни цели. Няма къде да живее. Трябва му жилището й, парите й (да де, и дрехите и мотора).
3. Той е нищожно и инфантилно мамино синче. Има нужда от емоционално обслужване, прани гащета, пирожки, супички, цицки за цицане, пари, жилище (дрехи и мотор).
4. Той е извратен! Маниак! Психопат! Геронтофил! (е, поне не ми иска мотора за разнообразие!).

Други варианти, при които млад мъж може да обикне и пожелае „бабичка“, просто няма.

Ако трябва да съм честна, и аз си помислих за интересчиите и геронтофилите (макар че вторите са ми симпатичин). Но ми се искаше да вярвам в нещо по-хубаво, затова влязох в Тиндър и опънах своята „педофилска“ паяжина, посочвайки като предпочитана възраст на партньора от 30 до 37 години. И застинах… Като някоя змия, изпълзяла на нощен лов.

О! Определено имам какво да ви разкажа. В детайли, в подробности и с весели картинки. Но сега пиша в друг формат, затова ще се огранича с кратките си но интересни изводи.

Мили момичета.

Има тонове от тях. Името им е легион. Най-различни мъже. Те се нахвърлят на профила ти като пчели на мед. Тоест жена на 50 години не е бан-листата на тридесетгодишния хубавец. Имайте го предвид!

Няма да броим различните скрити реклами за тренинги, брачни агенции, фотосесии и т.н., а ще говорим само за наистина честните търсачи на приключения и любов. И ето какво получаваме в крайна сметка.

1. 10 % са професионални жиголота и стриптизьори. С различен външен вид и различни цени. Впрочем, има и доста прилични.
2. 10 % са интернет-тролове и глупаци. Които всъщност нямат нищо против да се срещнат с по-възрастна дама, но се срамуват да си го признаят, затова се правят на идиоти.
3. 10 % са субмисивни. Имам предвид момчета, които си търсят съвсем осъзнато доминантни партньорки. Повечето от тези мъже са чудесни и умни хора, които разбират какво искат от секса и от живота.
4. 20 % са момчетата, които са в Тиндър заради секса и само заради секса. Затова те преглеждат абсолютно всичко, което подхожда за целта им, а възрастта на партньорката не е от голямо значение за тях. Добри момчета. Честни.
5. 20 % - ето ги и тях! Женкари, интересчии, измамници, търсачи на „лесна печалба“ и други утайки, които искат парите ти, жилището ти, обувките, дрехите и мотора ти… Да, има ги! Но са само 20 %. Независимо от това на колко си години.
6. 10 % са мамини синчета и лигльовци. Не „субмисивни“ в истинския смисъл на думата, а момчета, които не са готови да поемат отговорност за семейството, за брака, за децата. Хора, които искат от полата на една мама да се закачат за полата на друга мама. Там пак искат да им се даде гръд за цицане, за да сметнат, че са си уредили живота. Не ги бъркайте с истинските геронтофили, които също ги има. Но докато не станете на 90, те изобщо няма да се заинтересуват от вас.
7. 20 % са нормални мъже. Различни, обикновени, умни или не особено, богати, бедни, средни, високи, ниски, дебели, кльощави, каращи ягуар или жигула, висящи на плажа, в гаража, в сауната, пиещи бира, уиски, квас, гледащи куче или котка… Просто нормални мъже. Каквито има навсякъде. И това, че са с 5-15 години по-млади от теб изобщо не ги притеснява.

Това е. Исках да напиша въодушевяващ постинг за това, че за любовта възрастта не е от значение. А се получи едно малко социологично проучване.

Но знаете ли какво, момичета? Те всичките – всичките без изключение – искат онзи проклет мотор!