Автор
Woman.bg

Ново 20: Жените не харесват умни и красиви мъже

Демонстрирането на начетеност по време на първа среща ви изглежда добра идея, мъже? Ако е така, помислете отново.

Оказва се, че именно показването на задълбочени познания в различни области от ваша страна може да е причината да няма втора среща.

Ново проучване сочи, че жените не харесват прекалено интелигентни или красиви мъже. Изследване на учени от университет в Западна Австралия установява, че прекомерната физическа привлекателност, както и свръхвисокото IQ отблъскват дамите.

Няколкостотин жени, взели участие в проучването, трябвало да квалифицират привлекателността на мъжа, като вземат под внимание четири основни специфики на личността – външен вид, интелект, доброта и общителност.

Дамите трябвало да определят колко привлечени биха били от мъж, който е с по-добро сърце от 1% от хората. После - ако мъжът е с по-добро сърце от 10% от хората, от 25%, от 50, от 75, от 90, от 99% от населението.

Резултатите показват, че колкото е по-развита добротата като черта на характера у потенциалния партньор, толкова по-привлекателен е той. Това важи за добротата и за общителността, но не и за интелекта и привлекателността.

Там нещата стоят по съвсем различен начин. Ако мъжът е по-привлекателен и интелигентен от 90% от хората, той е определен като изключително привлекателен. Но ако тези качества са развити на 99% повече, отколкото при другите хора, то представителят на силната половина от човечеството рязко губи обаятелността си.

Учените, провели изследването, обаче установяват, че същата закономерност не се наблюдава при мъжете. За тях дори и дамата насреща да е свръхинтелигентна или привлекателна, тя не се превръща в по-малко привлекателна.