Кокосовото масло си е чиста отрова и е една от най-вредните храни. Или поне така твърди проф. Карин Мичълс пред студентите в Университета във Фрайбург.

От известно време насам тече разгорещен спор по темата за маслата, които са добре познати като „био“ и полезни за нас. Но май ще се окаже точно обратното, дори Американската сърдечна асоциация съветва да спрем консумацията специално на кокосовото масло, въпреки че кокосовият плод не съдържа нищо вредно за човешкия организъм.



Всеки, който е опитвал от така известното бяло масло, е запознат с невероятния му вкус, който сякаш те кара да не спираш да го ядеш, но кардиолозите са категорични, че то запушва артериите. Всъщност, те твърдят, че кокосовото масло е по-вредно дори от свинската мас, защото в него има цели 82% наситени мазнини, а в дневното ни меню не трябва да има повече от 6%. Лекарите съветват да не заменяме слънчогледовото олио и зехтина с кокосово масло, ако искаме да се радваме на здраво сърце.



Още в началото на века в САЩ бяха проведени проучвания, които доказваха, че хората, които консумират мастни киселини със средна верига, а такива се съдържат в кокосовите орехи, топят по-бързо мазнини. Оттогава американците усилено вярват, че кокосовото масло ще бъде лесен и вкусен начин да се отърват от излишните килограми.

Четете още: Те са на еднакви години, но едната изглежда по-стара. Защо?