Автор
Woman.bg

Голата истина: 11 звезди, чиято кариера започна от еротиката

Известно е, че много холивудски звезди са започнали кариерата си, появявайки се пред камерата голи. Актрисите не се противили особено на предложенията на режисьора да „подправят“ филма с еротични сцени, голи тела и страст. В тази статия ще си припомним тези сцени.

Кармен Електра



Кармен (истинското ѝ име е Тара Ли Патрик) стана известна с участието си в сериала „Спасители на плажа“ през 1997 г. Там тя дефилира на фона на морето в силно изрязан бански и наред с Памела Андерсън беше призната за най-сексапилната холивудска актриса. Тази роля обаче далеч не ѝ е първата. Електра направила своя дебют в киното през 1996 г. във филма „Еротичните признания на една невярна жена“. Там актрисата изиграла епизодична, но и доста палава роля.

Катрин Зита Джоунс


Младата и съблазнителна Катрин, изиграла главната роля във френския филм „Хиляда и една нощ“, беше истинско бижу в тази екранизация. Самият филм не впечатлил кинокритиците, но сцената, в която Зита Джоунс се появява с голи гърди на лодка, буквално разтърсила зрителите от мъжки пол. Това бил дебютът на Катрин в киното и тя разбира се искала да се покаже в цялата си прелест – затова нямала нищо против да се поразголи пред камерата. И решението ѝ се оказало печелившо – както знаем, актрисата е направила страхотна кариера и е носителка на „Оскар“. Не е известно какъв хонорар е получила за първата си гола сцена. За сметка на това Катрин не крие размера на хонорарите си за участие в реклами – 1 секунда от екранното ѝ време в рекламен клип ѝ носи 4000 евро.

Пенелопе Крус


Тя не обича еротичните сцени. Но от страх да не изгуби ролята си в „Шунка, шунка“ (1992 г.), актрисата се съгласила да се разголи. По сценарий трябвало да се появи в няколко сцени напълно гола. Трябва да признаем, че стройното й тяло се е съчетало прекрасно с актьорския ѝ талант и всички любовни сцени изглеждат чувствени и лишени от пошлост. Партньор на екрана ѝ бил бъдещият ѝ съпруг Хавиер Бардем. Впрочем, именно той убедил 17-годишната Пенелопе да се снима гола…

Наташа Хенстридж


Наташа била фотомодел и далеч не била известна. Поканата да изиграе главна роля във филма „Видове“ я изненадала приятно. В картината съблазнителната героиня на Хенстридж, под чийто облик се крие чудовищно извънземно, шокира зрителите с абсолютно голото си тяло. Прекрасните гърди са най-страшното оръжие във „Видове“ – нито един от мъжете във филма не може да устои на изкушението. Наташа получила за тази роля 100 хил. долара, но следващото ѝ участие в екшъна „Максимален риск“ попълнило сметката ѝ с 2 млн. долара! Е, филмът се оказал пълен провал и Хенстридж не станала холивудска звезда, но това не я тревожи особено, защото е направила страхотна телевизионна кариера.

Анджелина Джоли


Настоящата многодетна майка имала доста бурна младост. Затова първата ѝ поява на екрана гола просто показва, че Анджи е била готова на всичко, за да постигне целта си. Във филма „Джия“ младата Джоли шокира зрителите с разкошното си тяло.

През следващите години Анджелина, носителка на „Оскар“ и посланик на добра воля на ООН, не изневерява на себе си и на навика си да показва съблазнителни части от себе си в почти всеки филм. Но вече го прави за мнооого дебели суми. Например за показването на татуираното си дупе във филма „Неуловим“, появило се само в една сцена, холивудската актриса получила хонорар в размер на 15 млн. долара.

Чарлийз Терон


В първия си филм „Два дни в долината“ Чарлийз се показва по долно бельо, демонстрирайки прекрасната си фигура. В този случай ѝ е помогнал опитът ѝ като фотомодел – тя и преди се е разголвала пред камерите. Какво да се прави – шоубизнесът го изисква. Впрочем Терон никога не е отказвала да участва в голи сцени – можем да се насладим на тялото ѝ и в „Адвокат на дявола“, и в „Правилата на дома“. По време на участието си в тези филми Чарлийз вече била звезда.

Деми Мур


Младата Деми Джийн Гайнс направила истински подвиг – за отрицателно време се превърнала в бъдещата холивудска звезда Деми Мур. За целта обаче трябвало да участва в еротични сцени. Според слуховете звездата се снимала в порнофилми, а първия си хонорар от 10 хил. долара веднага дала за пластични операции. Няколкото корекции на фигурата, плюс операцията за отстраняване на кривогледство, дали страхотен резултат – Деми се превърнала в чувствена и сексапилна красавица. Мур изобщо не се притеснява да участва в еротични сцени и казва, че „така се случва, защото повечето ми филми са по любовни истории“.

Ума Търман


Името ѝ означава „даряваща блаженство“ и ѝ е дадено от баща ѝ Робърт Търман, будист, посветен в монах от самия далай-лама. Но светостта на родителите и спазването на моралните норми не могат да издигнат една актриса до висините на Холивуд. Ума разбрала това още на 15 години, когато пристигнала в Ню Йорк с 300 долара в джоба. Тя дълго чакала своя звезден миг, поработвайки като миячка на съдове. Във филма „Хенри и Джун“ Ума най-сетне показала своя актьорски талант. Нейната героиня Джун потресла благопристойните американци. Филмът бил определен като порнография заради множеството разголени сцени с участието на Ума. Но Търман не само демонстрирала великолепното си тяло, но успяла и да предаде духа на сложния и противоречив свят на известния писател Хенри Милър. Този филм спечелил на Ума титлата на секссимвол за интелектуалци.

Мадона


За първата си гола фотосесия бъдещата поп-кралица получила жалката сума от 10 долара. Вече като звезда Мадона си поставила целта да покори Холивуд. Първите ѝ участия в киното нямали желания успех и затова тя решила да играе в еротичния трилър „Тяло на показ“. Филмът е пълен с еротични сцени и с голото тяло на Мадона. Но, за нейно съжаление, това не я направило холивудска звезда. Филмът бил оценен негативно от критиците и не отбелязал успех в продажбите. Това обаче не отказало Мадона – тя се пробвала вече като режисьор… Пак не твърде успешно.

Ева Грийн


Първата ѝ роля във филма „Мечтатели“ на прочутия режисьор Бернардо Бертолучи била доста скандална и провокационна заради големия брой разголени сцени. Ева обаче изобщо не се поколебала да се съгласи да се снима гола. Интересно е, че против това са били както родителите ѝ, така и агентът ѝ. Ева обаче отстояла решението си. Оттогава насам тя се появява гола в почти всеки свой филм и не вижда нищо лошо в това.