Знаете ли, че физически жените са надарени с уникалната възможност да получават оргазъм след оргазъм за разлика от мъжете, които имат нужда да си отдъхнат известно време, след еякулацията, за да наберат сили за следващата сесия.

Този факт е потвърден научно след поредица проучвания, занимаващи се с това така важно поле на науката, и се дължи най-вече на по-големия брой нервни окончания, с които повърхността на женския полов орган може да се похвали. И това не е всичко. Докато мъжкият оргазъм обикновено трае от 5 до максимум 20 секунди, женският може да продължава цели 30.

Изобщо, както и да го погледнем, дамите са далеч по-облагодетелствани в това отношение. Стига, разбира се, да знаят как да приложат някои тънкости и хитринки, така че да почерпят максимално от извора на удоволствието.

Иситната е, че малко са двойките в днешно време, които могат да се похвалят с постигането на множествен оргазъм. И това се дължи на обстоятелството, че те просто не се опитват и не търсят начини да го постигнат. Бързането и напрежението също оказват влияние на лошото качество на секса. А и не са малко и дамите, които просто ги е срам да си поискат още.

За щастие, непоправими неща в секса няма. Стига да го пожелаете всичко може да се поправи.

Преди обаче да ви издадем тайните за постигането на множествения оргазъм, нека първо да поясним какво точно представлява той...

Изучете тялото си

Преди да се посветите в магията на множествените оргазми, трябва първо да се научите как да получавате поне един, и то по възможно най-добрия и пълноценен начин. За тази цел опознайте ерогенните си зони и местата, които остават безразлични. Това е от първостепенна важност. Упражненията на Кегел също ще са ви от голяма полза за това.

Пълноценен отдих преди секса

Преди да се настроите на вълна множествен оргазъм, уверете се, че не сте твърде уморени. Често невъзможността да изпитаме оргазъм се дължи на преумората или липсата на сън. След като свършат за пръв път, жените обикновено се отпускат – понякога се отпускат толкова, че заспиват. Но ако целта ви е да достигнете до няколко кулминации, не трябва да го допускате, нали?

Забавете ритъма

В секса е от изключително значение спокойствието и бавното темпо. Ако бързате, нищо няма да стане. Старайте се да „играете справедливо" - не само да давате, но и да получавате, най-вече що се отнася до оралните ласки.

След първия оргазъм, следващите идват по-лесно

Ако за първия може да са ви необходими 10-15 минути, то вторият ще настъпи най-много след 5, а третият – след 2. Продължавайте дотогава, докато ви харесва. Важното е да настроитe съзнанието си на етап удоволствие и да знаете, че след края на едно следва и друго.

Вкарайте разнообразие

Използвайте и експериментирайте с партньора си. Ако досега не сте го направили, въведете секс играчки и лубриканти. Арсенал от подобен род ще ви помогне да стимулирате по-добре гениталиите си, като се съсредоточите на клитора, вагината и G-точката.

Практикувайте, практукивайте, практикувайте

За постигането на множествен оргазъм е нужна здрава практика – както от ваша, така и от страната на партньора ви. Това е нещо като, когато сте се научили и сте получили първия си оргазъм. Трябва да се научите да фантазирате или да правите всичко онова, което ви възбужда истински.