В сезона на домаштите ябълки поднасяме на вниманието ви една традиционна рецепта, която е лесна за изпълнение. Възторг за сетивата и радост за цялото семейство!

Продукти за 6 порции:

1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
1 кг ябълки
1 ч.ч. олио
1 пак. бакпулвер
30 г краве масло
1/2 пак. канела на прах
1 к.ч. орехови ядки смлени
1 шепа пудра захар

Начин на приготвяне:

Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло.

Сместа се поръсва с половината олио.

Ябълките, предварително обелени, настъргани и смесени с канелата и орехите, се разстилат.

Покриват се с останалата суха смес, поръсва се с останалото олио и повърхността се заглажда.

Мързеливият щрудел се пече в умерена фурна.

Поднеся се поръсен с пудра захар.