Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

12 ск. чесън стар

1 с.л. гарам масала

1 ч.л. сол

2 щипка черен пипер млян

800 г пилешки гърди

6 бр. арабски питки

1 бр. краставици

180 мл краве кисело мляко

2 стр. мента прясна

1 щипка джинджифил

Начин на приготвяне:

В малка купа се слагат зехтина, счукания чесън, гарам масалата, джинджифила, щипка сол. Разбъркват се и пилето се намазва от двете страни. Оставя се за 15 минути да се маринова.

Загрява се грил-тигана. Пилето се поставя и се грилова от двете страни.

Последните две минути от печенето, се слагат и питките да се загреят и от двете страни.

За ментовия сос краставицата се разрязва и семките й се отстраняват с лъжица. Внимателно се нарязва на тънки филийки. В малка купа се смесват млякото и намачканата мента. Внимателно се разбъркват заедно с краставицата. Поръсва се на вкус със сол и пипер. Охлажда се до момента, в който ще се сервира. Получават се около 2 чаши.

Пилето се сервира с ментовия сос и парчета лайм.