Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
12 ск. чесън стар
1 с.л. гарам масала
1 ч.л. сол
2 щипка черен пипер млян
800 г пилешки гърди
6 бр. арабски питки
1 бр. краставици
180 мл краве кисело мляко
2 стр. мента прясна
1 щипка джинджифил
Начин на приготвяне:
В малка купа се слагат зехтина, счукания чесън, гарам масалата, джинджифила, щипка сол. Разбъркват се и пилето се намазва от двете страни. Оставя се за 15 минути да се маринова.
Загрява се грил-тигана. Пилето се поставя и се грилова от двете страни.
Последните две минути от печенето, се слагат и питките да се загреят и от двете страни.
За ментовия сос краставицата се разрязва и семките й се отстраняват с лъжица. Внимателно се нарязва на тънки филийки. В малка купа се смесват млякото и намачканата мента. Внимателно се разбъркват заедно с краставицата. Поръсва се на вкус със сол и пипер. Охлажда се до момента, в който ще се сервира. Получават се около 2 чаши.
Пилето се сервира с ментовия сос и парчета лайм.