Какво ли не се случва по света. Една история от Германия предизвика сериозно медийния интерес. 38-годишна жена почина по време на сексуален акт. Бащата на Ивона твърди, че мъжът, с когото тя била е лекар, който обещал да я излекува от тендинит. Момичето се срещнало с него чрез сайт за запознанства и се стигнало до секс.

Д-р Нидербилер от немското градче Халберщат е обвинен в причиняване на тежки телесни наранявания с фатален край. Той нанасял кокаин на пениса по време на секс. Това се случило и с две други момичета, но никоя от тях не е починала.

Няколко жертви са съобщили, че след като са се срещали със заподозрения, имали леко замайване. Нидербилер работи като главен лекар в клиниката "Амеос" за естетична хирургия. Преди това е бил назначен за главен лекар в катедра "Естетична хирургия" в Общинската болница в Десау.

Бащата на Ивона твърди, че дъщеря му е била пациентка на д-р Нидербилер и е убеден, че заподозряният я е избрал за своя жертва. "Той обеща да излекува дъщеря ни и сега тя е мъртва," казва бащата.

След новината за смъртта на Ивона, баща ѝ получил сърдечен удар и му имплантирали два стента. "Трябва да се занимавам с нещо през деня, в противен случай ще се побъркам. Ако беше умряла при инцидент, може и да можехме да го преодолеем, но не и така", казва той.

Семейството на Ивона очакват лекарят да получи "доживотна" присъда.