Автор
Цвета Герчева

Какво да му сготвите, за да го накарате да се влюби до полуда

Казват, че любовта на мъжа минавала през стомаха, обаче това не е съвсем вярно. Минавала съм по този път и от опит знам, че има хем много завои, хем няколко знака STOP, хем все се чудиш с колко да караш, за да стигнеш навреме до сърцето му.

Изобщо - истината е, че до мъжката обич се стига трудно, макар и да правите най-хубавата мусака на света. Има обаче едно нещо, което е сигурно. Любовта е отношение и ако утре решите да сготвите една страхотна вечеря и да отворите бутилка вино на любимия си, то знайте, че този жест ще значи за него повече от десетки признания за доживотна любов в социалните мрежи.

Сега ще кажете, че нямате време да пазарувате, а после да готвите. А и да направите всичко това, най-вероятно вече ще е девет, около вас ще се намира един прегладнял мъж, който хич няма да обърне внимание на храната, ще я хапне гореща и ще седне пред телевизора, а вашата слава на супер жена ще се изпари някъде между мивката, печката и пералнята в десет вечерта. Спокойно! Имам една добра новина за вас.

Наскоро открих едно място, създадено от ентусиасти и запалени кулинари, които наистина са измислили как да стигнеш по-бързо до мъжкото сърце. Сайтът се казва cookit.bg, а концепцията е наистина сякаш създадена за работещото момиче, което обаче не се отказва от ролята си на перфектна домакиня. Просто поръчваш всички продукти за определена рецепта, те пристигат в точен грамаж и ти ги доставят до офиса или вкъщи в определено време. Така шансът хладилникът да се напълни с бурканчета, кутии и опаковки, както и с една тава наполовина изядена храна, която повече никой няма да опита - просто отпада. И понеже всички приятелки се запалиха по този начин на готвене, а на мен всеки път ми беше наистина трудно да обясня как така си поръчвам съставките за вечерята и после сама я приготвям вкъщи, ето някои важни трикове, които трябва да знаете, за да направите страхотна храна с помощта на cookit.bg за любимите си хора:

Не обикаляш целия град, за да напазаруваш

Лук от симпатичната баба на ъгъла, подправки от био магазина, месо от месарницата, дългозърнест ориз от магазина в центъра и малко свежи листа от спанак от специалния плод зеленчук с хубавия зарзават... Имам идея откъде да купя най-хубавите продукти за уникалната вечеря вкъщи, но честно казано - нямам никакво време. А и обичам да експериментирам и да готвя нови неща, които не съм опитвала досега. И понеже вече не е нужно да съм или работещо момиче, или перфектна домакиня, а спокойно мога да бъда и двете, извинението "Нямам време да напазарувам всичко това и да сготвя вечеря", вече няма място в живота ми. Влизам в cookit.bg - харесвам си рецепта, която искам да сготвя, избирам количеството на порциите (когато чакам гости, винаги поръчвам една повече) и всички съставки пристигат в офиса ми в ранния следобед. Cookit.bg доставят в специални термо кутии с охлаждащ гел, така че спокойно мога да ги оставя за няколко часа преди да се прибера вкъщи и нямам нужда от хладилник.

Някой пазарува, аз само готвя

Казват, че киното е седмото изкуство, обаче аз смятам, че има и още едно, осмо изкуство и това е готвенето. Но всяко изкуство си има досадна част. Да обеля лука, да нарежа морковите, да отида до месарницата за свежо телешко... Е, хубавото на cookit.bg е, че ти доставят всичко оразмерено, свежо и с високо качество. (Тези хора наистина разбират от добра храна. В ресторантьорския бизнес са от години и могат да различат парче добро пилешко от не дотам добро от около 100 метра. Поръчайте си веднъж от тяхната храна и ще разберете за какво говоря.)

Порциите, ах порциите

Готвенето не е лесна работа. Особено ако трябва да прецениш точно колко индийско орехче да сложиш на храната или колко ориз е нужен, за да направиш вечеря за двама. Когато поръчваш пълния сет за рецептата, която смяташ да готвиш, от cookit.bg обаче, получаваш точния грамаж, койтo отговаря на една порция. Така не преяждаш, не оставаш гладен, а и най-важното - не хвърляш храна.

Алабаш, аншоа, бамбук

Колко от вас имат в хладилника си под ръка аншоа, алабаш или бамбук? Май не са много. Концепцията на cookit.bg се крие именно в това да ти доставят точното количество екзотични съставки, които са ти нужни за едно готвене. Така не се чудиш след няколко дни какво да направиш с интересните състaвки, с които напълни хладилника, докато готвеше любимата си азиатска рецепта.

Ох, този път яденето не стана

Случвало ли ви се е яденето просто да не стане добро? На мен доста често. Уж всеки път го правя по един и същи начин, а понякога не се получава. Тайната е не само в точното количество на съставките, а и в рецептата. Понякога просто я променям и макар да си знам, че невинаги това ще завърши с успех, експериментирам. Момчетата от cooкit.bg обаче имат на какво да ме научат. В сайта има подробна рецепта на всяко хапване и е доста забавно, когато ми доставят храната и започна да готвя. Почти всички рецепти се готвят за около 40 минути, а видеото със съвети за всяка вкусотия е супер ценен помощник. Влизам с телефона в кухнята, пускам си го и се захващам с готвенето.


И все пак, ако трябва да съм честна - има едно нещо, заради което предпочитам да си поръчам всички съставки и да си сготвя вкъщи, вместо да ми доставят директно приготвена храна. И това е ароматът. Няма друга такава магия, която да ми носи толкова любов и уют, колкото ароматът на вкусна храна, който се носи из къщата докато готвя. Обожавам го.