Автор
Woman.bg

Какво знаем досега за жестокото убийство на Виктория Маринова?

Втори ден продължава разследването на бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова, което разтърси страната през уикенда с жестокостта си. Местната русенска телевизия разпространи злокобни кадри от мястото на смъртта на 30-годишната жена, която беше административен директор и водеща в телевизия ТВН.

Тялото на 30-годишната майка на 7-годишно момиченце бе открито в събота в труднодостъпен район в Русе - в храсти, близо до р. Дунав. Младата жена е станала жертва на изнасилване и побой. Била е обезобразена и задушена. Криминалисти казват, че не помнят в Русе да е извършвано толкова брутално престъпление.

Заради жестокото престъпление в Русе вече пристигна вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Полиция и прокуратура работят вече 24 часа непрекъснато по случая с убийството на Виктория Маринова. Разглеждат се всички вероятни версии. Проверява се криминалният контингент, за който има данни, че е склонен към извършване на подобен тип престъпления. Продължава работата по установяване на лица, които са били евентуални свидетели в хода на разследването, проверяват се записи видеонаблюдението на града.

Разследващите разглеждат много лица и евентуална тяхна съпричастност към извършеното престъпление, но към момента задържани няма.Телефонът на Виктория не е намерен, но се прави всичко необходимо да бъде открит. Извършват се проверки за евентуални пациенти на Центъра за психично здраве, които са склонни към такава агресия.

Криминалисти вече изказаха мнения, че по всяка вероятност убийството не е планирано, а инцидентно. Междувременно се прокрадна и версия, която намери отражение в чуждестранните медии, че журналистката е убита заради работата си. По думи на нейни близки и колеги обаче това е малко вероятно, тъй като тя никога не се занимавал с разследваща журналистика.

Какво знаем за убийството до момента?

Убийството е станало в събота през деня на кея. Тялото на жената е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена, а след това и удушена, съобщиха русенски медии

Сред липсващите вещи при извършения първоначален и допълнителен оглед е установено, че го няма ключът на личния ѝ автомобил, който е бил в близост до престъплението, очила, мобилният ѝ телефон и част от дрехите. Разпознаването на жертвата е станало малко по-късно, тъй като у нея не са били намерени лични документи.

Междувременно стана ясно, че Маринова е била съпруга на бизнесмена и собственик на телевизията ТВН Свилен Максимов, в която тя е работела. Кабеларката е дъщерно дружество на телекомуникационното дружество Нетуоркс. Компанията има кабелна мрежа с няколкостотин хиляди абонати и е най-големият регионален доставчик на телевизионно съдържание в Североизточна България. Максимов и Маринова са се развели през февруари тази година, но са запазили нормални отношения.

В 14.24 часа вчера е подаден сигнал на тел. 112, че в района на тенис кортовете е намерен труп. Първоначално са забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, розова маратонка, след това в храстите труп на жена. Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване.

В разследването са включени екип от Главна дирекция Национална полиция, а вещи на жертвата са изпратени за анализ в Националния институт по криминалистика. Работи се по всички възможни версии убийството да е извършено случайно, планирано, включително и заради работата ѝ, което обаче се смята за момента за по-малко вероятно.
Според близки на жертвата, Виктория е тренирала и е смятала да участва в маратона днес при Сребърна. Затова се е подготвяла участието си. Преди да отиде да бяга, тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта.

Довечера от 18.30 ч ще има бдение за Виктория пред Паметника на свободата.