Днес ви предлагаме една нова рецепта - за супа от нахут с праз!

Съставки:

200 г нахут
1 стрък праз лук
1 морков
20 г масло
5 г сол
5 г бял пипер

Начин на приготвяне:

Нахута се накисва за 5-6 часа във вода.

След това се слага да се вари за около час-час и половина.

Лука и моркова се почистват и се нарязват на ситно.

В дълбока тенджера се разтапя маслото и се прибавят нарязаните заленчуци. Задушават се за около 2-3 минути.

Към тях се прибавят вече сварения и отцеден нахут, солта, белия пипер и 500-700 мл топла вода.

Вари се още 10-15 минути.

След това се пасипа и се прецежда през цедка (за да се отделят люспите от нахута и да се получи гладка смес).

Преди сервиране, по желание се гарнира с тъмен балсамико или соев сос.