Автор
Woman.bg

Шиниъд О'Конър "прегърна" исляма и призова жените да я последват

Не е никак лесно да бъдеш световно известен и едновременно с това да се бориш с тежко психическо разстройство, както и с мъчително минало. Шиниъд О'Конър обаче намери край на търсенията и душевните си терзания, като припозна исляма за своя религия. Певицата сподели тържествено пред света, че е сменила вярата си и се е прекръстила на Шухада, което на арабски означава мъченица.

Шиниъд, която нашумя с хита "Nothing Compares To You", е израснала в строго католическо семейство и признава, че тя и братята ѝ често са били обект на физически и психически тормоз от страна на родителите си. Друго събитие, което бележи живота на певицата е смъртта на майка ѝ през 1985 г. Преди години звездата бе диагностицирана и с биполярно разстройство.

О'Конър, която е майка на четири деца, сподели сама новината, като публикува своя снимка с характерна за тази религия забрадка.

"Горда съм да ви съобщя, че вече съм мюсюлманка. Това е естественият край на търсенията на всеки интелигентен теолог. Всяко писание води към исляма."

Чрез профила си в Туитър певицата призова всички жени по света да сложат забрадка, като използва мотото на Nike "Just Do It" ("просто го направи").

Звездната дама споделя, че нейна приятелка я е открехнала за исляма и се е почувствала освободена още в първия миг, в който е сложила хиджаб. Шиниъд използва социалните мрежи и за да благодари на всички "братя и сестри", които са ѝ помогнали да осъзнае, че това е нейната религия.

Четете още: Г-н Симеонов, защо превърнахте извинението в евтин, циркаджийски номер?