Автор
Ива Петрова

Къванч Татлъту: Турският Брад Пит с най-големия хонорар

Наричат го турския Брад Пит. Заради приликата му с американския актьор. Умопомрачителните му сини очи и светли коси имат пленяващ ефект върху женската аудитория. Усмивката и артистичната му осанка действат като мощен магнит на всички жени. По него въздишат хиляди верни почитателки на турските сериали и не само те. Той е Къванч Татлъту – един от най-известните и скъпоплатени турски артисти. Името му означава „гордост“, а Татлъту е смесица от турските думи tatli (сладък) и tug (герб на старата турска символика).

На днешната дата през 1983 г. година се ражда звездата на турското кино и сериали Къванч Татлъту!

Актьорът и модел става бързо известен с ролите си на Мехмет Шадолу в "Перла", Халил Тулу в "Двама завинаги", Бехлюл Хазнедар в "Забраненият плод", Кузей в "Север Юг" и Сеит в "С Русия в сърцето".

Роденият под знака на Скорпиона актьор притежава изключителна харизматичност и дълбока емоционалност, характерни за представителите на тази фатална зодия.

Непосредствено, след като завършва средното си образование, започва да се занимава активно с баскетбол. Няколко години по-късно е принуден завинаги да се откаже от този спорт, а причината е травма. Тогава майка му изпраща негови снимки на известна модна агенция. Успешен ход, който дава мощен тласък на младия Къванч по пътя му към славата.

Благодарение на атлетичното си телосложение и сияйния си чар Татлъту става един от най-търсените фотомодели в страната и по света.


През 2002 г. на престижен конкурс на Хавайските острови е избран за най-добър модел на планетата.

2005-а е знакова година в неговата кариера. Тогава именно Къванч прави първите си стъпки в актьорската професия. Първата му роля е тази на Мехмет в хита „Перла“. Това е и ролята, с която Татлъту печели световна популярност. И се превръща мигновено в звезда. Звезда, която медиите следят денонощно, опитвайки се да научат още и още за него. Но усилията им стигат само до папарашки снимки. Защото той не обича да говори за себе си.

През 2007 г. участва в друг хит - „Двама завинаги“, също излъчен у нас. Следва превъплъщението му в друга мега-успешна продукция - „Забраненият плод“. Повратна точка в живота на актьора е участието му в "Езеле" през 2010 г. - съвременна история на класиката "Граф Монте Кристо". С него той става и най-скъпоплатеният турски актьор в историята.

От 2011 до 2013 г. се снима в хита „Север-Юг“, който неотдавна прикова пред екраните огромен брой зрители и у нас.

През 2013 г. Татлъту отново доказва висотата на актьорския си талант с участието си във филма „Сънят на пеперудата“. Кариерата му през 2014 г. е белязана с ролята му на Сеит Еминоф в „С Русия в сърцето“. На месец той печели по 260 000 турски лири, което е около 170 000 лева. „С Русия в сърцето” е и най-скъпият досега сериал в историята на турската телевизия.

След известна почивка, Къванч с още по-голямо майсторство изпълва с харизматичното си присъствие екрана през 2016 г. в сериала „Искрите на отмъщението“. Поредицата печели наградата за най-добър сериал на фестивала в Сеул.

В края на 2017 г. Къванч прави забележителна роля във филма „Хайде, сине“. Партнира си с малкия и талантлив Алихан Тюркдемир, Бюшра Девели, Юксел Ертен, Йълдъз Кюлтюр. Премиерата е предвидена за 2018 г. и преминава с голям успех по екраните.

Татлъту се снима в комедията на Иълмаз Еррдоган „Организирани работи 2“.

Има няколкогодишна романтична авантюра с Мис Турция 2002 – Азра Акън. 6 години по-късно двамата се разделят. През 2011 г. отново се събират, за да сложат през 2013 г. край на връзката си, този път окончателно.

През 2016 г., след 3-годишна връзка, Къванч сключва брак с младата и красива модна дизайнерка Башак Дизер. По ирония на съдбата човекът, който ги запознава, се оказва бившата годеница на Къванч - Азра Акън.

Неотдавна двамата с Дизер станаха доброволци за спасяването на водни костенурки от вида карета. В рамките на проект на екологична организация, звездната двойка помогна на 64 бебета от този вид.

Друг любопитен факт около избраницата на Татлъту е, че наскоро тя влезе в класация на 100-те най-красиви жени в света на американския сайт Top Beauty World. 39-годишната актриса и майка на 7-годишни близначки от предишен брак бе поставена на 17-а позиция в чарта.

Четете още: Къванч Татлъту извая тялото си заради нова роля