Когато станеш част от най-известното кралско семейство в света, всички погледи са насочени към теб и всяка твоя крачка се следи с огромен интерес. А в случай, че си най-очакваната снаха на десетилетието, каквато е Меган, е много вероятно да бъдеш сравнена с покойната му майка. Неведнъж 37-годишната херцогиня е престъпвала кралския протокол с облеклото си, което много ни напомня на дръзката лейди Даяна. Освен това, Маркъл успя бързо да спечели симпатиите на поданиците и се превърна в една от най-вдъхновяващите личности. Много стилни дами вече следват примера ѝ, а всеки неин тоалет се превръща в тенденция. Точно това се случи и когато Даяна Спенсър влезе в кралското семейство.

Любопитен факт е, че не само ние откриваме огромно сходство между майката на Хари и жената на сърцето му, но и от кралския двор също не отричат приликите между двете. Меган дори получила прякора „Ди 2“, тъй като много ѝ подхождал. Маркъл се сдобила с прозвището след официалната ѝ визита с Хари в Австралия. Приликите ѝ с Даяна били забелязани от екипа, който бил денонощно до кралската двойка. Ето и 4-те причини, заради които Меган официално е призната за двойничка на покойната си свекърва:

1. Тя даде нов живот на бижутата на Даяна



Известно е, че принцеса Даяна бе изключително привързана към бижутата си. След кончината ѝ те се превърнаха в собственост на синовете ѝ Хари и Уилям. Според различни източници след сватбата на Меган и любимия ѝ тя и Кейт си ги разделили справедливо. Очевидно бившата актриса е много горда с новите си придобивки, тъй като по време на визитата в Австралия тя носеше три ценни аксесоара от арсенала на лейди Ди. На един от първите си ангажименти там Меган бе чифт прелестни обеци. След това тя демонстрира и златна гривна с масивни матови камъни, която Даяна носеше през 1990 г. А по време на вечерния прием в Тонга бременната херцогиня носеше уникален пръстен с аквамарин. Меган го носеше и на сватбата си с Хари и несъмнено е един от най-скъпите подаръци, които нейният любим ѝ направи.

2. Обича децата

View post on Instagram
 


Принцеса Даяна остана завинаги в историята не само с дръзкото си поведение и стилната си визия, но и с доброто си сърце, което я караше постоянно да помага на слабите и да се грижи за децата, сякаш са нейни. Лейди Ди не се притесняваше да нарушава кралския протокол и да скъсява дистанцията с почитателите си по време на официални ангажименти, най-вече с малките деца, защото наистина ги обичаше. След смъртта ѝ никой друг от кралското семейство не си е позволявал да престъпва правилата и дори Кейт, която също обича малчуганите, спазва определена дистанция. Само че Меган е различна. По време на визитата си с Хари в Австралия, тя многократно показа близост с децата, дошли да я зърнат на живо.

Няколко пъти дори позволяваше на малчуганите да преминат през ограничителните огради, за да ги прегърне, защото не намираше за достатъчно обичайното ръкостискане. А преди дни в социалните мрежи се появи и видео, на което Меган се разтапя от умиление, когато момченце, болно от синдрома на Даун, я прегръща. По време на визитата си в Австралия Маркъл получи и немалко подаръци от децата.

3. Стилът ѝ

View post on Instagram
 


Меган не се притеснява да застане пред света и ясно да заяви позицията си по всички социални въпроси, най-вече по отношение на феминизма. Но в същото време го прави изключително елегантно, както го правеше и Даяна. Освен това, има голямо сходство и в тоалетите им.

4. Любовта ѝ към модните експерименти

Също както майката на Хари, Меган обича да експериментира с дрехите. Няколко пъти по време на визитата в Австралия, Маркъл бе забелязана с много тънки рокли и поли, които прозираха. Това много ни напомни за Даяна през 1980 г., когато се появи с подобна пола до коляното. Тогава бъдещата принцеса работи като бавачка.



Бонус прилика: Малко след като принц Чарлз се запозна с Меган, той я определи като жена с много силен и твърд характер. А Даяна беше точно такава.

Четете още: Айшвария Рай: Индийската перла, която плени целия свят