Може ли есен без вълшебното ухание на печената тиква и сочните сини сливи. Взривоопасна и фантастична комбинация за ценителите на сладката кухня!

Продукти за 1 тава:

1 кг обелена и нарязана на кубчета тиква
10 големи зрели сини сливи
2 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
щипка канела
½ ч.ч. захар

Приготвяне:

В тавичка, постлана с хартия за печене подредете парченцата тиква. Поръсете с 2/3 от захарта и канелата.

Междувременно пригответе палачинково тесто от брашното, млякото и яйцата. Залейте тиквата и подредете отгоре сливите, разрязани на половинка.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Поднасете още топла, но за предпочитане е да се консумира охладена.