Автор
Woman.bg

Защо Victoria`s Secret обяви война на пухкавите модели и джендърите?

Беше крайно време да научим отговора на въпроса защо в шоуто на най-големия гигант за бельо никога не виждаме по-пухкави дами и трансджендър модели. Все пак цял свят призна, че големите момичета могат да бъдат секси и дами като Ашли Греъм и Тес Холидей успяха да си проправят път към славата. Виждали сме ги на не една или две корици на големи модни издания. Не липсват и известни трансджендър красавици като Джулиана Фарфала и Валентина Сампайо. Но Victoria`s Secret все още не може да ги признае и няма намерение да се превърне в тяхно поле за изява. Защо?

Брандът неведнъж е понасял критики заради класическите си виждания относно моделите и нежеланието си да приеме новостите, дори и тези, които са успели да се наложат в световен мащаб. Ето как творческият директор на компанията коментира въпроса:

View post on Instagram
 


Ед Разек споделя в интервю за „Vogue”, че още през 2000 г. той искал да създадат специално телевизионно предаване за plus size моделите, но никой не проявил интерес към проекта. Директорът споделя, че и днес почитателите на Victoria`s Secret не се интересуват от този тип модели.

„Ние предлагаме и рекламираме за тези, които купуват нашите артикули, не за целия свят. Не мисля, че сме длъжни да включваме транссексуални модели в шоутата си. Защо ли? Защото шоуто ни е фантазия“, коментира Ед Разек.

В събота директорът на Victoria`s Secret поднесе извинение в Туитър заради това си изказване:

„Коментарът ми по въпроса за транссексуалните модели и отказът от включването им в шоутата на Victoria`s Secret бе изтълкуван като безчувствен. Искам да поднеса извиненията си. За да бъда напълно ясен – нямаме нищо против да включим транссексуални модели. През годините са се явявали много такива момичета на кастинг, но както много други, не са успявали...Но причината за това никога не е бил полът. Уважавам и подкрепям пътя им и желанието да разкрият истинската си същност.“

Вече сме нетърпеливи да доживеем следващото шоу, може би ще има сериозни промени. Но смятате ли, че е необходимо политиката на Victoria`s Secret да се промени?

Четете още: Кейт отново се появи в носен тоалет