Автор
Woman.bg

Цяло съзвездие знаменитости застава пред камерата на Стаси Айви

С ударна звездна порция стартира чисто новата поредица от епизоди на филмовия пътуващ влог на журналистката Стаси Айви от Лос Анджелис и Торонто. Всяка седмица ще видим по две срещи с актьори, режисьори, продуценти – хора, постигнали мечтите си в най-трудния бизнес на света, намерили мястото си в Холивуд и които изкарват парите си, работейки това, което искат.

Първият, който застава пред камерата на Стаси Айви и фотографа Диляна Флорентин, е Андре Холанд. Познаваме американския актьор от филми като “Селма”, носителя на “Оскар” - “Moonlight”, “Гънка във времето”, както и хитови телевизионни продукции като “American Horror Story” и “Касъл Рок”. За втори път работи с режисьора Стивън Содербърг в предстоящата спортна драма “High Flying Bird”. A eдно от последните му превъплъщения е и в ролята на Отело на сцената на Shakespeare Globe Theatre в Лондон, където прекарва няколко месеца това лято. Актьорът ще разкаже как семейството му приема успехите му - “едно от най-хубавите преживявания за мен е, че мога да водя родителите си на места като Лондон или на изискани партита, на които ме канят. Невероятно е за мен да мога да споделям такива моменти с тях и те много се вълнуват и разказват на приятелите си. Организират партита, когато започна “Касъл Рок” или “Хирургът”. Преди години направих един филм – “42” и това беше първият по-голям филм, в който участвах. Майка ми беше разказала на всички в нашия квартал, аз съм от Алабама и съм от малко градче. Бяха се организирали около 120 човека, които бяха отишли в местното ни кино, бяха купили червен килим и имаха плакат на филма и поканиха още много хора. За съжаление, аз не успях да отида, но те правиха снимки и видеа като истинска премиера. Беше трогателно, че моите успехи значеха толкова за тях.” А как е реагирал екипът на филма “Moonlight” на прословутото объркване на победителя на наградите “Оскар” преди две години? “Беше невероятна вечер! Спомням си момента, когато обявиха, че “La La Land” е победител и ние се зарадвахме, бяхме опознали и техния екип, докато пътувахме по интервюта заедно. И когато стана ясно, че е грешка, всички бяхме в абсолютен шок, който продължи цялата вечер и седмици след това. Лично аз осъзнах на доста по-късен етап какво се беше случило. Беше просто невероятно.” Срещата с Андре очаквайте в четвъртък.

Срещаме се преди това с една дама тази седмица и то още утре от снимачната площадка на хитовия сериал “Криминалните случаи на Мърдок” в Торонто. Хелейн Джой е австралийска актриса, която от 12 години е в образа на канадката д-р Джулия Огден. Преди повече от 15 години, след няколко по-малки роли в австралийски продукции, 24-годишната тогава Джой се мести с половинката си във Ванкувър и започва да работи там. След поредица от образи, актрисата се запознава с Морийн Дженингс, която е създател на сериала “Криминалните случаи на Мърдок” и много харесва Хелейн за главната женска роля на д-р Джулия Огден, която е дясната ръка на детектив Уилям Мърдок като патолог в моргата и избраницата на сърцето му. Действието на сериала се развива в края на 19-и век в Торонто и във всеки епизод Мърдок и екипът му имат случай за разплитане. Любовта на двамата главни герои обаче също не е толкова лесна като история, защото те непрекъснато имат изпитания да стигнат един до друг и наистина да бъдат заедно. Днес за феновете на сериала 39-годишната актриса дотолкова се е сляла с образа си, че за тях тя е Джулия Огден – модерна, умна, красива жена, чийто интерес към науката не стихва. Както и към детектив Мърдок! “Сценаристите свършиха страхотна работа да я направят такава, тъй като по онова време е било истинска рядкост,” разказва тя пред Стаси. “Но пък от друга страна ако погледнеш назад във времето, тези жени наистина са съществували! Имало е такива, които са правели толкова неща, които не са се очаквали от женските роли по онова време. И с различни характеристики, успяхме да моделираме една героиня от всички тях. Това е много забавно, според мен.” “Криминалните случаи на Мърдок” се излъчват у нас по канал Epic Drama, част от семейството на Viasat World, а другата седмица ще се запознаем отблизо и с екранния партньор на Хелейн – актьора Яник Бисон.

Следете Cinema Confidential на:

www.cinema-confidential.com

https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential

https://www.facebook.com/cinemaconfidential/

https://www.instagram.com/cinemaconfidential/

https://www.vivacom.bg/bg/tv