Автор
Цвета Герчева

Чаената зима на София: Когато любовта идва още с първата глътка

Казват, че единственият начин да се влюбиш в нещо е да го опиташ. Независимо дали става въпрос за изкуство, за нов автомобил или за чаша чай, например. Само когато вече знаеш точно какво усещане ти носи едно нещо, само тогава можеш да кажеш "Да, харесва ми. Искам го!".

Точно това си мисля, докато опитвам различните бленди на Ahmad Tea по време на последното чаено изложение в София. Събитието се състоя в музея "Земята и хората" и се превърна в едно от най-посещаваните през уикенда.

Екзотични вкусове и аромат, който помниш дълго - на щанда на Ahmad Tea определено имаше какво да се опита, а сред чайовете, които се радваха на най-голям интерес сред посетителите, беше този с джинджифил. Джинджър тенденцията се оказва една от най-устойчивите за зимните месеци, а пикантният, сгряващ вкус на корена от джиндифил носи усещането за Коледа и уют.

И понеже хубавият чай ни носи усещането за екзотика и едно дълго пътешествие, което започва някъде от високопланинските чаени полета на Индия и ЮАР, тази година по време на изложението можеше да се пренесеш наистина в нови земи и да опиташ напитките на непознатите култури на Южна Америка.

Вкусът на Йерба Мате - чаят от листата на дървото Мате е доста различен от този, с който ние сме свикнали, но определено е силен и ободряващ.

Сред най-любопитните събития беше и английската чаена церемония, организирана от маркетинг мениджър "Международни продукти", отговарящ за развитието на марка Ahmad Tea на територията на България - Людмил Темелков, който показа пред феновете на топлата напитка как британската кралица си пие чая всеки следобед точно в 17.00 ч.

Ако пък се чудите какъв подарък да направите на любимите си хора за Коледа, ето една идея от нас - да подариш кутия Premium чай никога не е грешка. Просто защото чаят ни носи топлина и любов. А всеки подарък, свързан с положителна емоция, е важен. Не само за човека, който го получава. Подаръкът, направен с любов, е важен най-вече за този, който го подарява.

(в материала има продуктово позициониране)