Автор
Платена публикация

Бяла Карта и фондация И АЗ МОГА казват "Да" на достъпна рехабилитация за деца с увреждания

Включи се и Бяла Карта ще дари 1 лев от твое име за кампанията „Мобилен терапевт“.

„Център за Надежда“ в София е едно от малкото места, където децата с множествени увреждания и техните семейства намират грижа и срещат разбиране. Той се намира на края на града и се помещава в училището „Луи Брайл“. Над 50 деца с множество увреждания го посещават, за да се обучават и да получават професионална грижа, необходима за тяхното развитие и израстване.

На 27.11.2018 г. стартира съвместен проект между Бяла Карта и неправителствената организация I CAN TOO, който осигурява средства за мобилен терапевт за децата с увреждания. Небанковата институция, която предлага достъпни финансови услуги за своите клиенти, провокира всички последователи, приятели и съмишленици на идеята да се включат в инициативата. Двете организации са създали специално видео, за да популяризират каузата. Всичко, което трябва да направите, за да помогнете на децата, е да харесате видеото.

За проека ни разказва Десислава Ененева от I CAN TOO/И АЗ МОГА

Как програмата „Мобилен терапевт“ ще помогне на децата от „Център за Надежда“ и техните родители?

Един от най-сериозните проблеми, с който се сблъскват семействата на децата, посещаващи “Център за Надежда”, е невъзможността за придвижване до него. Програмата “Мобилен терапевт” цели да осигури специализиран автомобил, приспособен с платформа за инвалидни колички, за придвижване на децата до Центъра, както и на мобилен терапевт, който да осъществява рехабилитация в домашна среда.

Какво би означавала липсата на рехабилитация за децата от „Център за Надежда“?

Двигателната рехабилитация е животоподдържаща за децата със специални нужди.Липсата на подходяща, навременна и регулярна терапия може да доведе до сериозно влошаване на състоянието на децата и до фатални последици.

Колко е важно да си дарител?

Да си дарител, означава да си ангажиран със социално-значими обществени каузи. Всеки може да е съпричастен и да помогне, дарявайки време, работа, материали и средства, а в конкретния случай е достатачно да даде лайк на видеото в страницата на Бяла Карта.

Как се набират средства за децата от „Център за Надежда“?

И АЗ МОГА / I CAN TOO посвещава всички свои инициативи и събития на настоящата цел за набиране на средства за Програма “Мобилен терапевт” в помощ на „Център за Надежда” в София. Всеки може да подкрепи програмата, като дари чрез някой от начините, посочени на сайта на организацията.

Колко е ценно компаниите да спонсорират каузи и инициативи?

И АЗ МОГА обединява усилия със социално ангажирания бизнес, известни личности и много доброволци за реализиране на целите си в помощ на деца със специални нужди и техните семейства. Социалната ангажираност на бизнеса е изключително важна.Ценим високо ангажираността на Бяла Карта към проблема и заедно казваме „Да“ на достъпна рехабилитаиця за деца с увреждания.