Автор
Woman.bg

Как се обръщат принц Джордж и принцеса Шарлот към баща си

Принц Джордж и принцеса Шарлот разтопиха сърцата на всички, след като майка им – Кейт Мидълтън, направи очарователно разкритие, свързано с тях и баща им – принц Уилям.

Това се е случило по време на тържественото преклонение, състояло се преди два дни, на което принца Уилям и съпругата му изказаха своите съболезнования на близките на трагично загиналите в катастрофата с хеликоптера на собственика на английския футболен клуб „Лестър“ - Вичай Сривадханпрабха.


С присъствието си кралската двойка отдаде почит към петимата души, включително тайландския милиардер Вичай Сривадханпрабха, които загинаха на 27 октомври при катастрофа на пътнически вертолет близо до стадиона "Кинг Пауър".

Хеликоптерът излетял от терена на стадиона, час след края на мача между "Лестър" и "Уест Хем", но почти веднага загубил височина и се разбил на служебния паркинг на около 200 м от стадиона. Машината избухнала в пламъци, които били потушени от пристигналите огнеборци за около 20 минути.

Малко след церемонията Кейт споделила пред една от присъстващите на събитието жени, на име Фиона Стъргес, начина, по който децата ѝ се обръщали към баща си. Не, не е „тате“, пояснила тя.

Кейт доверила на въпросната дама, че вчера, докато двамата играели футбол, Джордж се обърнал към татко си – принц Уилям, с гальовното „роps“, което според британците е заредено с много по-умилителен и пропит с топлота и нежност контекст в сравнение с обичайното „daddy“ (татко).


Като добавим и детския британски акцент, с който едно 5-годишно момченце като Джордж изразява своите емоции, представете си разтапящото очарование, което подобна дума може да предизвика в ушите на британците.

Четете още: Принц Джордж - най-младата модна икона във Великобритания