Автор
Люблена Папазова

Спектакъл сдобрява двойки вече 6 години

Верни на стила си да ви държим в крак с всички театрални преживявания, които си струват да бъдат видени в София, решихме да ви напомним за една истинска любовна история. Разказва ни я американецът Джон Колвенбак, но тя може да се случи във всеки български дом. Двама поомръзнали си съпрузи, които по-често мълчат, когато жена не крещи истерично, не успяват да намерят пътя един към друг. Просто са го позабравиli, но не фатално, а катализатор в отношенията им става връзката на брата на съпругата с изключително шантава и …. напълно измислена от него млада жена. Става дума за сестрата Джоан (в ролята изключителната Силвия Лулчева) и брата Бийн (Николай Луканов), който без притеснения бихме определили като странен.

На пръв поглед те нямат нищо общо. Докато Джоан живее в забързаното темпо на бизнеса и офиса, Бийн избира да се отдаде на мечтите и въображението. Най-после обаче той успява да намери момичето от своите блянове. Намира е силно казано – просто си я измисля, но тя преобръща живота на всички. В ролята на тайнствената любима е звездата от „Скъпи наследници” Рая Пеева, която е точно толкова красива, колкото и талантлива. Джоан и Хари отново са щастливи заедно, а химията между тях пали пожари. Бийн най-сетне събира смелост да заживее собствен живот и да тръгне да търси и истинска любов. За играта си Силвия Лулчева е номинирана през 2013 г. за наградата „Икар”, но не това е най-важното за зрителите.

Ако сте се скарали с мъжа си, ако случайно гаджето е загледало друга, пък дори и да сте изключително щастлива любовна двойка, подарете си билет за Младежкия театър и „Любовна песен”. Допълнителен бонус е и невероятно смелата сценография на Елена Иванова, така че ако от премиерата през 2012 година до днес не сте намерили време да гледате пиесата, идващите празници са прекрасен повод.

Четете още: Филми за серийни убийци, които ще ви накарат да спите на светната лампа