Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Стрелци, декември няма да ви е скучен месец!

Продължаваме с хороскопа за месец декември за последните четири знака от зодиака.

Стрелец – Звездите са се подредили благоприятно за вас. Слънцето и Юпитер ще ви направят по-решителни и мъдри и ще ви подпомагат в действията ви. Стъпка по стъпка можете да стигнете до върха на пирамидата. Обстановката на работното място ще бъде благоприятна. Колегите ще бъдат приятелски настроени към вас, шефовете ще бъдат търпеливи и адекватни. Нещата ще продължат както обикновено. Финансовото положение е стабилно, възможни са печалби. Повечето от вас ще получат в края на годината премия. В средата на месеца Марс може да ви накара за кратко да се почувствате объркани и да направите грешни ходове. Не бързайте да вземате решения и да предприемате рисковани действия.

В началото на декември ще имате рязък спад на имунитета. Мнозина ще изпитат умора - физическа и психическа. Ще имате нужда от повече почивка и релаксация. През втората половина на декември ще се радвате на по-добро здраве.

Вашата диета през декември трябва да съдържа повече витамини. Картофи, моркови, целина, цвекло, тикви, пържола на скара и различни комбинации могат да присъстват в менюто ви всеки ден. Използвайте повече риба, сирене фета и маслини. От плодовете - ананас, авокадо и ябълки. Избягвайте сухи месни продукти и сладкиши.

Декември няма да ви е скучен месец. Слънце, Марс, Меркурий и Венера ще се погрижат за това. В близкото ви обкръжение ще има много позитивни хора, които ще допринесат за доброто ви настроение. Въпреки че няма да се случи нищо крайно добро или лошо, ще ви бъде приятно и ще се чувствате добре. Може да имате конфликти, но в никакъв случай няма да са сериозни. Разбира се, по-важно е как ще реагирате на партньора си. Вашите отношения с него ще бъдат напрегнати за известно време. Свободните представители на знака ще се почувстват разочаровани от един човек, когото са харесвали.

Козирог – Ще бъдете гъвкави в бизнес преговорите. Това ще ви помогне да преодолеете трудностите в тази област и да постигнете по-добър успех от очакваното. Вашето здраве ще бъде чувствително през декември, така че трябва да предприемете превантивни мерки. Първата десетдневка на месеца е един от най-трудните периоди на годината, тъй като преструктурирането на жизнената ви енергия може да доведе до влошаване на здравето. Лесно ще можете да бъдете извадени от емоционалното си равновесие и много от вас могат да станат уязвими за нечестни хора, които да повлияят на решенията ви. Може да почувствате меланхолия.

В този дисхармоничен период е нежелателно да променяте работата, да се започват нови проекти, да се сключат договори. Ще бъдете чувствителни към внезапни промени във времето и стресови ситуации. Ще забележите, че по-бързо се уморявате, кръвното налягане може да е по-ниско от обичайното. Избягвайте по-дългите престои на вятъра, защото ще бъдете податливи на настинки и проблеми с дишането.

Обърнете повече внимание на здравословното и правилно хранене, за да подобрите имунитета си. Нуждаете се от лека храна, като разнообразие от зеленчуци, приготвени на пара или свежи. На първо място спанак, грах, зеле. Можете да ядете говеждо или пилешко месо по-често, но избягвайте сухите месни продукти. От плодове наблегнете на ананас и банани. Увеличете приема на витамин С.

Връзката Марс - Нептун ще ви помогне да извлечете най-доброто от вашата романтична, идеалистична, артистична и духовна природа. В периода от 6 до 9 декември можете да почувствате влиянието на тази връзка най-силно. Ще преживеете един вид регенерация на взаимоотношенията, но също ще получите и един последен шанс да направите необходимото, за да укрепите връзката си. Освен на партньора си, трябва да се посветите на вашето семейство и приятели, защото без всички тях животът няма да е толкова красив.

Водолей – Още в началото на декември опозицията на Венера и Уран може да предизвика неочаквани трудности и разногласия при договарянето на важен проект. Няма да можете да го изпълните навреме, както сте планирали. Трябва да сте отворени за компромиси, за да получите желаната подкрепа. Слънцето ще направи квадратура с Марс и Нептун през първата десетдневка на месеца, което ще ви направи склонни към прибързани и погрешни действия, ще ви подтикне към по-големи и ненужни разходи. Ето защо е важно да избягвате нови инвестиции. Финансовото положение ще бъде доста стабилно през останалото време. Венера в добри отношение с Нептун и Сатурн през втората десетдневка на месеца ще ви донесе внезапно добри печалби.

Нуждаете се от повече почивка и релаксация през декември. Вашето здраве ще бъде относително добро, но ще бъдете чувствителни към стреса и може да има проблеми с артрита. Избягвайте прекомерното физическо бреме. Тъй като вашият имунитет ще бъде в упадък, трябва превантивно да приемате по-големи количества витамини и антиоксиданти. Менюто ви трябва да съдържа храни като ориз, пшеница, овесени ядки, сирене фета, кисело мляко и маслини. Зеленчуци като моркови, картофи, леща, грах и тикви трябва по-често да се консумират. Яжте повече риба и телешко месо. Ябълки и мед, както и чайове.

В периода до 7 декември бъдете особено внимателни, когато вземате важни решения за живота си - може да се случи така, че сте прибързали. Марс от романтичните Риби ще събуди сантименталната ви природа, но и също желанието за по-сериозно и по-дълбоко обвързване. При обвързаните ще възникнат недоразумения и несъответствия между вас и вашия емоционален партньор. Няма да можете да се споразумеете за общи цели и също така ще има нещо, което сте премълчавали и криели един от друг и което сега може да наруши взаимното ви доверие. В отношенията ще настъпи охлаждане. Някои от свободните Водолеи ще преживеят страстно, но краткотрайно приключение. Избягвайте да влизате в тайни отношения. Оставете се на чувствата и вземете най-доброто от живота.

Риби – Кариерата ви и личните ви амбиции ще доминират през този месец. Погледът ви е отправен повече към бъдещето отколкото към миналото. Вие сте уверени в себе си и готови за нови начинания. Ще можете да задействате новите си идеи и планове. Вие диктувате вашите условия, а другите нямат друг избор освен да ги приемат. Марс във вашия знак и първи астрологичен дом ще ви направи по-привлекателни, но и по-променливи, когато става въпрос за емоции. Ще бъдете предразположени към грешки и импулсивни действия. Трябва да внимавате да не влизате в конфликти, тъй като това би направило нещата още по-сложни. Слушайте организма си и изпълнявайте желанията му. Когато сте спокойни и свежи, със сигурност ще работите по-добре и ще бъдете по-продуктивни. Затова не допускайте да стигате до преумора. Изключително важно е да се грижите за себе си. Това означава почивка, достатъчно сън, малко витамини и здравословна храна, може би масаж. Вашето здраве ще бъде чувствително през първата половина на декември. Възможни нарушения поради хормонален дисбаланс и също ще бъдете чувствителни към инфекция, настинки и възпаления. Възможни главоболия, които могат да бъдат причинени от внезапни промени в метеорологичните условия. Релаксирайте повече и ако има нужда свържете се с вашия лекар за преглед.

Вашата диета трябва да съдържа повече витамини. Пийте повече чайове, както и сок от прясно изцедени ябълки, портокали и лимони. Можете да ядете кисело зеле в комбинация с телешко, както и зеленчукови супи. Сирене, риба, сушени плодове като сливи и смокини ще ви се отразят добре. Намалете приема на спиртни напитки и силни подправки.

В отношенията с близки хора ще срещнете недоразумения. Спонтанна среща или запознанство с един човек ще привлече вниманието ви. Любовта не винаги е мед и масло, но вие сте достатъчно зрели, за да приемете това. Трябва да се изправите смело пред действителните ситуации в реалния живот.

Четете още: Деви, срещате любовта през декември