Автор
Rebel

Ако искаш интересен мъж, виж ти какво можеш да дадеш

Ето с какъв въпрос се обърна нашата читателка Кристияна към автора ни и познавач на женската душа Rebel:

"Здравей!

Няма да разказвам конкретни случки, а просто бих искала мъжка гледна точка.
На 18 съм, с известно количество връзки зад гърба си, повечето от които неуспешни, защото съм била отхвърляна или аз съм отхвърляла, защото съм търсила нещо по-бурно, по-вълнуващо, по-интересно. Не търся сериозна връзка, защото имам още няколко месеца в България, след това заминавам. Но искам да се забавлявам, искам да излизам, да правя бурен секс и какви ли още луди неща. Но не и с мъжете около мен. А с някой интересен нов мъж. Как да намеря нещо подобно и дали мъжете не могат да ме разбират или аз не мога да обясня какво търся...?
Не бъди кратък, обясни ми, защото аз явно нещо изпускам.

Ето как ѝ отговори той:

"Здравей,

Винаги съм обичал репликата „Не търся сериозна връзка!“. Все едно някой търси или пък тръгва от първия ден с тази мисъл. Не, че не се случва, но е пълно безумие. Търсиш ли сериозна връзка, най-често си обречен на поредици от грешки, просто защото мозъкът ти е на такава вълна и човек лесно започва да си въобразява разни неща. Обикновено тези, които му се искат, но нямащи нищо общо с реалността. Както и да е. Може пък аз да съм в грешка.

Ето късата версия на отговора – на 18 си, какви връзки, какви 5 лева...Човек трябва да поживее малко, за да открие поне себе си и чак тогава да се хвърля в разни „сериозни“ връзки и да си търси significant other. На теб ти се живее – ясно и разбираемо.

Но да скачаме в дълбокото. Какво и как да ти обясня? Имаш ли идея какъв трябва да е този „нов и интересен мъж“? Имаш ли списък, който трябва да покрие? Например да е на 25-30 г., с поне два татуса, плочки, висок над 1,80 м (това винаги е задължително), да е сексуален маниак...или хипстър с брада и мустаци, модна риза все едно извадена от контейнер за боклук...или лошо момче с гола глава и 51 бицепс и прилепнала тениска от 7 лева, на която има логото на марка, която би му струвала 10 месечни заплати...или софистициран ерудит с очила, къса брада и костюм, който ще те заведе на опера (примерно)...

Каквото и да има в този списък е ОК – това са твоите предпочитания. Но ето първия проблем - как ще го познаеш?:D И вторият - къде ще го намериш?

Ок, няма да се заяждам. Поне не много.

Виж, задаваш си грешния въпрос - „Мъжете ли не ме разбират или аз не мога да обясня?“, а по-скоро трябва да се запиташ „Какво АЗ мога да предложа на този нов и интересен мъж?“. Затова не откриваш. Интересните мъже ще искат нещо в замяна и това нещо не е просто секс. Щото преди всички жени имаха вагина (сега вече не е много сигурно, направо си е опасно:D), а и притежанието на женски полови органи не е достатъчно за интересните мъже. Искат се повече неща. Например да можеш да водиш смислен и интересен разговор, да не кифлееш излишно, да имаш някакъв стил. Не знам и аз. Мисля си, че интересните мъже не обичат лесните жени. Няма тръпка, няма thrill of the hunt. Твърде елементарно и първично. Ако си навиеш на пръста да си тръгнеш с някой от бара, най-вероятно ще успееш. Всеизвестен факт е, че накрая на вечерта жената решава дали и с кого ще се прибере. Но интересно ли ще ти е това? Секс ще има, но той по принцип (бурен или какъвто там) е най-лесното нещо. Обаче е и най-трудното.

Бурният секс изисква бурни емоции, бурен ентусиазъм и бурно емоционално желание от двете страни. От тези трите само ентусиазмът е сравнително контролируем . Емоциите и желанието са чисто хормонални и те зависят от други неща, които рядко можем да контролираме. Явно ще ти се наложи да ги предизвикаш :D. Как? Ами не знам. Не съм бил от женската страна. Мога да кажа на мен какво ми действа, но дали съм интересен мъж – не мога да определя. :D.

Ето. Би ми харесало да мога да разговарям с теб, да можеш да флиртуваш без притеснения, но без да преминаваш границата с пошлото предлагане. Да си естествена (и буквално и преносно), да не се опитваш да покажеш повече, отколкото можеш да предложиш. В твоя случай може би и да си пределно откровена. Всъщност да – това наистина би ми допаднало – директно да си кажеш какво търсиш, за да мога да преценя дали за мен си струва. Но не да дойдеш с реплика от рода на „Искаш ли да се изплющим?“ :D. А да дадеш малко време, да тръгне някакъв процес между теб и този г-н Перфектен, някак естествено да се случват нещата.

А да, бих искал да те видя как танцуваш, без задължително да ми се налага да танцувам с теб. Не че не мога, изтъркал съм доста дансинги през годините (ха-ха-ха), просто за мен е интересно. Не знам какво още. То и до момента е доста сложно. Трудно е да запалиш интересен мъж. Ще трябва да се постараеш. Лесно е да си намериш факбойче. Даже по-лесно от това не знам да има. Навсякъде са и лесно се познават.

Да ти кажа честно, мислех да бъда малко по-остър. Но после си спомних, че някога и аз бях на 18 и принципно одобрявам човек да експериментира със себе си. Обикновено първо разбираш какво не искаш и чак след това какво наистина те привлича. Наистина те съветвам да си отговориш на въпроса, който написах и по-горе – „Какво аз мога да предложа, как аз мога да заинтригувам някой интересен мъж?“. Все пак не можеш да ги бориш с опит, ще трябва да е друго. Малко по малко ще се откриеш, ще откриеш и интересни мъже. Някои от тях ще те извисят, други ще те наранят или и двете, но от всеки ще научиш по нещо за себе си и за мъжете по принцип. Това е. Накрая ще ти отправя една молба – все пак внимавай с кого се прибираш и винаги си носи презервативи (дори по принцип да е мъжко задължение).
Ако намериш – пиши да ни разкажеш ;)

Поздрави,
Rebel."