Леонардо ди Каприо бе принуден да се раздели с една от наградите „Оскар“, които притежава.

Актьорът върна на федералните власти на САЩ статуетка, закупена за около $600 000 чрез дилър на ценни вещи от Ню Джърси.

Тя е била притежание на Марлон Брандо, който я получава през 1954 г. за ролята му във филма „На кея“, съобщава The Wrap.

Ди Каприо получил статуетката като подарък от своя приятел Джо Лоу, който бе арестуван по подозрение за измама на стойност милиарди долари.

Последният изразходвал пари, откраднати от малайзийския държавен фонд 1MDB, по луксозни стоки – яхта на стойност 250 милиона долара и картини на Ван Гог и Пикасо.

Прокурорите разкрили още, че с незаконните капитали Джо спонсорирал и филма „Вълкът на Уол Стрийт“, за който Ди Каприо получи номинация за „Оскар“.

Сред недвижимите имущества, „откраднати“ според догадките на властите, били и правата за три холивудски филма, както и оригинална картина на Пикасо, която Лоу също подарил на актьора.

Тъкмо поради цялата тази суматоха и скандал около ценните вещи, Ди Каприо трябваше да се откаже от всички подаръци, получени от Лоу.

Четете още: Отиват ли си: 43-годишният Лео и 21-годишното му гадже? (Снимки)