Автор
Цвета Герчева

Гузна женска съвест, или защо всички мечтаем за плаж през зимата

"Ако си била добро момиче тази зима, ти давам възможност на поне три желания. Така, нека да позная - нова любов, нова кола и билет за Бахамите. Даже и да не си мечтаеш за мощен звяр 4Х4 или пък си напълно щастлива с настоящата любов, опитай се да ме опровергаеш, че нямаш нужда от една седмица на плажа с коктейл в ръка. Внимавай, че ако ме излъжеш, ще усетя веднага :)"

Горе-долу така звучи гузната ми женска съвест тази седмица. Много добре знам, че мразя материалните подаръци, обаче пък съм абсолютно убедена, че трябва да си подаря едно пътуване до Малдивите през януари. И даже и да не разполагам с много пари, изобщо нямам намерение да се отказвaм.

Наскоро попаднах на страхотен сайт за пътувания Last Moment и просто чакам да излезе моята оферта.

При мен истината е, че вярвам в себе си и знам, че даже и в момента да нямам много пари, след няколко месеца ще си спестя и ще имам за приключения.

След това гледам да разчертая стриктно бюджета и съм се убедила, че когато искаш да идеш за една седмица на топло, докато тук е сковал студ, няма сила, която може да те отклони от желанието ти.

Ако трябва да направя равносметка за последните си няколко зими, тя изглежда горе-долу така:

1. Оказа се, че в Куба плажовете са много хубави през януари;

2. Установих, че в Тайланд има приказни острови и съм сигурна, че трябва да ги обиколя отново;

3.Изобщо не е лъжа, че Бора Бора е далеч, но за сметка на това там е толкова хубаво, че ми се искаше да остана завинаги. Или поне за едни 10-15 години!

В резюме ще добавя, че вече от опит знам, че през зимата е най-доброто време за плаж...

Какво искам да ви кажа с тази констатация ли? Ами пътувайте. И не се плашете от екзотичните дестинации. Има много германски и френски сайтове за пътешествия, в които можете да намерите наистина уникални оферти. А да инвестираш в емоции е най-скъпият подарък за новата година, не мислите ли?